Bani de campanie pentru ziare

Bani de campanie pentru ziare
LIGA JURNALISTILOR din Sibiu a lansat luni, 7 iulie 2008, primul Raport de monitorizare media realizat in judetul Sibiu cu tema alegerile “Alegerile locale 2008 – Sibiul intre campania electorala si publicitatea electorala”. Comunicatul de presa integral il gasiti pe site-ul NetworkingUE-Sibiu. Ar fi interesant de vazut si sumele cheltuite pentru reclama in ziare in campania electorala. Oricum cifrele furnizate de partide la capitolul cheltuieli electorale sunt infime fata de cata reclama si-au facut. Ma refer la FDGR, PDL, PNL, PSD si PC. Felicitari lui Dan Tomozei si echipei sale pentru aceasta activitate si astept reactiile presei.

Am remarcat in raport un aspect ce va fi cu siguranta dezbatut de jurnalisti legat de publicitatea mascata. Imi permit si eu sa mai adaug ca din lipsa de resurse probabil, acest raport nu a urmarit si restul de publicatii si mai ales variantele online care au abundat de reclama electorala ascunsa.

“Dentist pe pamant, plata in ceruri” sau in Consiliul Local Sibiu

As vrea sa aduc in dezbatere si un caz foarte grav, al PDL-istului Ovidiu Luca ajuns acum Consilier Local la Sibiu care in campanie si-a facut reclama GRATIS in toate ziarele promitand consultatii stomatologice gratuite la toti pensionarii din judet. Sa vedem cat il va tine promisiunea. Problema este ca domnul Luca a omis sa ii anunte pe jurnalisti ca este candidat PDL, dar cu siguranta nu a uitat sa le spuna pensionarilor veniti la controlul gratuit. Problema in acest caz e grava si poate Colegiul Medicilor Stomatologi se va sesiza cat si organele abilitate (procuratura) pentru un caz grav de publicitate electorala ascunsa.