Transilvania recomandata spaniolilor

Televiziunea spaniola Cuatro a realizat anii trecuti o serie de emisiuni de caracter turistic in care au incercat sa le prezinte spaniolilor o serie de locatii turistice din toata lumea. De obicei aceste locatii sunt prezentate pe baza recomandarilor facute de alti spanioli emigranti in tarile/zonele turistice respective. Astfel oameni oarecare s-au transformat in ghizi turistici pentru o zi.

In octombrie 2012 au prezentat in cadrul seriei de emisiuni un episod din mandra noastra Transilvanie asa cum e ea, iar episodul in cauza il aveti mai jos:

Sunt sigur ca or sa se gaseasca vreo cativa sa sara in sus de fund si sa se planga de faptul ca spaniolii au venit in Romania intocmai sa ne faca de ras.

Doar ca nu e asa, mai ales daca tinem cont ca prin Transilvania au avut drept ghizi cativa romani care le-a aratat tara asa cum e ea. Si cu bune si cu rele.

Ba mai mult, daca urmariti si restul de episoade veti constata ca se poate si mai rau decat in Romania.

Chiar si asa, din pacate spaniolii nu prea au cum sa ajunga in Transilvania sa si viziteze ceva deoarece cursele aeriene sunt putine si majoritatea aterizeaza doar la Cluj in timp ce infrastructura rutiera e inexistenta si astfel reclama facuta nu a avut prea mare impact pentru turismul si economia romaneasca.