Spatele

Am o problemă cu spatele. Mai exact coloana vertebrală. Cam de 20 de ani îmi dă bătăi de cap. Dureri, mai exact. La început mai rar, apoi tot mai des, apoi zilnic. În ultimii 10 ani durerile zilnice sunt pigmentate cu blocari totale de spate plus mega-dureri. Una din aceste perioade m-a lovit sâmbătă seara şi încă nu m-a lăsat. Va trece, dar necesită timp şi multe dureri de suportat. Nu sunt adeptul analgezicelor, pe principiul “ce mă fac la 50 de ani”. Aşa că îndur stoic. Merg şi la serviciu…

Mulţi amici mă trimit la doctor. Doar că eu am fost deja, demult, la doctori şi nu au ce îmi face. În 2000, la Spitalul Militar Sibiu m-au diagnosticat cu tasare de vertebre (7 la număr) în zona lombară. Mi-au explicat ei ce să fac, cum să evit să mai car greutăţi peste 5 kg etc. Aiurea! Normal că în ultimii 10 ani am cărat mobilă de vreo 50 de ori, şi aproape zilnic greutăţi peste 10 kg. Cine să facă aprovizionarea acasă? Sau cum să explici la birou şefilor că tu nu poţi participa la acţiunea de grup “cărat materiale”, pentru că mă doare spatele, deşi tânăr? Şi tot aşa…

Ideea este că am luat o decizie. Mă mai duc la o analiză, acum după 10 ani, şi promit să nu mai car. Aşa că voi cputa firme ce fac aprovizionarea la domiciliu. Şi nu mai car mobilă. Am zis! Sper să mă şi ţin de cuvânt după ce mă lasă durerile de spate….

9
Lasă un răspuns

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
ioana

Eu am scapat de durerile de spate cu acupunctura. Nu ma mai puteam misca deloc si aveam dureri ingrozitoare. Am fost la dr Caba, are un cabinet pe str Putnei. Te sfatuiesc sa incerci, e un medic foarte bun.

Mihai-Sorin

@admin, iata o reteta sigura de vindecare a carei eficienta nu depinde de tipul si gradul bolii ci doar de rigurozitatea cu care e aplicata, punctual. 1. te pocaiesti adica te intorci (de pe caile pacatoase alese pana acum de inima ta) la Dumnezeu 2.te botezi dupa cum cere Cuvantul 3.alegi o comunitate crestina in care sa fi membru 4.chemi la tine presbiterii(batranii) bisericii 5.marturisesti toate pacatele 6.ei sunt datori conform Scripturii sa vina, sa te unga cu untdelemn in numele Domnului, sa-si puna mainile peste tine si sa se roage cu credinta. 7 efectul sigur este vindecarea Iata temeiul… Read more »

Mihai-Sorin

@admin,
am inteles iti doresc sanatate !

Mihai-Sorin

..iar daca e vorba de necredinta .. de-ai stii cat de multe lucruri nu cred eu si totusi ele exista.. De exemplu: 1. nu cred ca o privire clara a cuiva se poate transforma intr-una complice fata de anumite fapte (chiar acele fapte a caror neinfaptuire ii dadeau claritatea, limpezimea si frumusetea) fara o rusine interna si o minima mustrare de cuget 2. nu cred ca anumite buze pot rosti “adevaruri reale” si “minciuni adevarate” (sintagmele sunt intentionate) cu o lejeritate dinamica si cromatica atat de remarcabila fara ca macar o data sa spuna macar in sine mai bine imi… Read more »

Mihai-Sorin

@admin, 1.razboaiele, crimele, faradelegile au justificare in numele ne-credintei, nicidecum al credintei; una e credinta clamata alta credinta reala, credinta reala are ca efect pacea, respectarea vietii si implinirea legii 2.Divinitatea nu trebuie “nimic” in sens absolut caci altfel nu ar mai fi divinitate notiunea “trebuie” e asociata doar nivelelor de exisistenta aflate sub regnul divin. Insa daca divinitatea doreste sa aiba forma, nume si sentimente asta nu inseamna nicidecum ca are valente umane caci omul are prin forma, nume si sentimente valente divine, el a fost creat dupa chipul si asemanarea Divinitatii nu invers 3.nu trebuie sa existe religii… Read more »

poate nu iti vine sa crezi, dar foarte multe persoane de varsta noastra au probleme cu spatele. si eu am ceva probleme, dar nu se compara cu ceea ce a avut si inca mai are Adi (o sa iti povestesc mai amanuntit cu prima ocazie);iar daca aici nu exista medici si sistem medical pus la punct, nu stiu unde in alta parte poti gasi… oricum, ideea este, cum ai mentionat si tu, ca nu prea ai mare lucru de facut la spate (poate depinde si de diagnostic); trebuie doar sa te protejezi si sa ai grija nu neaparat de ceea… Read more »