Sa raspundem comentatorilor

In primul rand vreau sa lamuresc niste aspecte legate de aprobarea comentariilor pe aici. Dupa cum spuneam intr-un articol publicat in urma cu exact o luna, am sa aprob fiecare comentariu care pastreaza un ton decent si nu este scris sub anonimat.

In al doilea rand, dupa cum le spuneam si in emailul trimis domnilor amintiti in articolul despre care voi vorbi in continuare, meseria mea este de capsunar, nicidecum de jurnalist sau administrator de retea astfel inainte de a intra in discutii legate de retelistica, matematica, bun simt, morala, comunicare si altele vreau sa lamuresc de la bun inceput ca daca eram gazetar scriam la gazeta, iar daca administram reteaua ULBS stiam deja cine a scris acele comentarii.

 

As vrea sa le multumesc domnilor Zeno Popovici, Valentin Lup si Eduard Stoica fiindca au avut bunavointa sa raspunda la acel articol. Am remarcat ca desi eu am generalizat, dansii s-au atacat individual apropo de spusele mele. Trebuie sa recunosc, de fel sunt mai nesimtit, fiindca altfel nu reuseam in viata. Tocmai de aceea le multumesc pentru comentariile presarate cu bun simt si ironie si fiindca dansii reprezinta "Communication Center of “Lucian Blaga” University” ma bucur ca si-au rupt din timpul pretios alocat comunicarii cu ceilalti si au comunicat si cu mine.

Si fiindca am vorbit de comunicare, dragilor, din whoisul prezentat in articol reiese ca acesti cinci domni se ocupa de comunicare, ori acel comentariu postat de un utilizator anonim din reteaua lor se numeste comunicare abuziva, motiv pentru care le-am si trimis emailul respectiv. O institutie de prestigiu precum ULBS nu ar trebui sa aiba astfel de probleme de comunicare. De asemenea atat timp cat dansii sunt listati in whois ar trebui sa raspunda si sa ia masuri in cazul fiecarui abuz semnalat, iar actiunea mea n-a fost decat semnalarea acestui abuz.

Acuma atat domnul Zeno Popovici cat si domnul Valentin Lup, au tinut sa-mi dea o lectie de retelistica, vorbind fie despre IP-uri rutabile si nerutabile, fie despre clase A, B, C si astfel confirmandu-mi faptul ca intr-adevar postarea s-a facut din reteaua pe care o pastoresc dansii. Ba mai mult, domnul Valentin Lup s-a oferit sa-mi asigure si ceva lectura pe tema asta ca sa inteleg si eu cum sta treaba. Acuma eu am sa profit de generozitatea dansului si am sa-l rog sa-mi trimita lectura respectiva fiindca sunt foarte curios ce scrie la capitolul “Audit”.

Din raspunsul domnului Zeno Popovici: “Arunci cu cacat in niste oameni care au salar cu un pic peste minimum pe economie si a caror singura vina e ca ei administreaza reteaua asta.” inteleg faptul ca aceeasi oameni pe care i-am amintit administreaza si reteaua ULBS, ori rolul unui administrator de retea pe langa a sta pe twitter, facebook si a comenta pe bloguri mai presupune si investigarea abuzurilor raportate fiindca la mine pe plantatia de capsuni se zvoneste ca severele acestea mai pastreaza si loguri, iar calculatoarele de la ULBS au utilizatori alocati si browserele de internet mai pastreaza si History files. Acuma dansii vor spune ca este practic imposibil sa auditezi 2000+ de calculatoare, insa cum insasi dansii au spus acele 2000+ de calculatoare au 254 de IP-uri rutabile alocate, ceea ce rezulta o medie de 8,26 calculatoare per IP, iar izolarea lor la nivel de IP rutabil este destul de usoara.

Bineinteles ca un alt argument pe care l-ar putea invoca ar fi faptul ca ULBS are o retea WIFI si ca putea folosita de orice student. Sunt complet de acord cu aceasta afirmatie, insa 194.169.191.150 nu face parte din reteaua EDUROM, si chiar daca ar fi facut parte din acea retea, fiecare student care are acces la ea este inregistrat in baza de date cu CNP, iar fiecare conexiune este inregistrata.

Acestea fiind zise, apropo de concluzia domnului Valentin Lup “Concluzia: acei “mancatori de rahat” cum i-ai numit in omnistiinta ta sunt administratorii unei retele destul de mari si nu cred ca sunt direct responsabili pentru actiunile tuturor utilizatorilor ei.” tin sa precizez ca, intr-adevar administratorii unei retele destul de mari nu sunt responsabili pentru actiunile utilizatorilor, insa printre atributiile lor se afla si localizarea acelor utilizatori care abuzeaza de infrastructura pe care ei o administreaza si sanctionarea lor dupa caz.

Astfel domnule Valentin Lup, nu cred ca va este greu sa localizati calculatoarele locale care au acces la IP-ul rutabil 194.169.191.150 sa verificati persoanele care au avut acces la acele calculatoare in data de 28 iulie 2011 intre orele 14 si 15 si sa aflati cine a postat la ora 14:27 pe https://www.podulminciunilor.ro. Fiindca imi sunteti simpatic si doresc sa va ajut, aceeasi persoana a postat de pe acelasi calculator astazi, 29 iulie, la orele: 12:37, 13:02 si 16:05 si ca sa va ajut si mai mult browserul folosit este Internet Explorer 9.0, iar sistemul de operare este Windows 7. Banuiesc ca nu este asa de greu sa localizati asta daca intr-adevar aveti cunostintele necesare in acest sens, fiindca printre atributii sunt sigur ca se numara si asta.

Un alt comentator care s-a simtit lezat de afirmatiile mele, este domnul Eduard Stoica, care facea apel la deontologia mea profestionala. Draga domnule Stoica, imi pare rau. dar am mai spus-o si am s-o repet eu nu sunt gazetar, sunt capsunar, iar deontologia mea presupune culegerea cu atentie a capsunilor si nu redactarea articolelor de presa.

Imi cer scuze pentru faptul ca v-am folosit numele in “mod abuziv” asa cum ati tinut sa precizati, si sunt dispus sa lamuresc si sa corectez aceasta greseala in momentul in care dumneavoastra aveti verticalitatea si onoarea sa-mi dezvaluiti mie personal identitatea persoanei care posteaza de pe 194.169.191.150 la fel cum va apreciez ca ati avut bunul simt sa-mi raspundeti folosindu-va propria identitate.

Dupa cum a observat prietenul meu care posteaza de pe 194.169.191.150 comentariile nu ii sunt aprobate, si nu ii vor fi pana nu ii aflu identitatea, insa tin sa-i precizez ca nu print screenul dovedeste ca am trimis acel mail ci raspunsurile oferite de colegii dansului de la ULBS, iar mailul catre martorocular nu a fost trimis ca sa ajung eu vedeta, ci ca sa ajunga dansii vedete. Ma bucur ca acest om s-a sesizat de faptul ca emailul a fost trimis un client de email, fapt ce demonstreaza faptul ca si dansul are cunostiinte retelistice si poate ma invata si dansul cateceva.

Pana atunci va urez un weekend placut dragi cititori si comentatori.