Proconsul se destrama?

Am asteptat ceva timp sa public informatia ce mi-a ajuns la urechi. Acum ceva timp scriam ca Florin Barbu, basistul trupei Proconsul a decis sa se mute cu sotia si copilul la Sibiu. Ce nu am spus atunci si va spun acum e barfa ca Florin va parasi trupa Proconsul. Am realizat un scurt interviu in exclusivitate cu Florin pe care il puteti citi mai jos.

1. Trupa Proconsul lucreaza la un nou album. Al 10 ani de Proconsul va fi un album aniversar, cu melodii celebre ale trupei sau vor fi melodii noi?
Florin Barbu: De foarte mult timp noi vrem sa scoatem un album, ba de coveruri, ba un “Best Of”, dar nu reusim. Si asta pentru ca se aduna foarte multe piese compuse, si este pacat sa nu le aducem la viata. In general, cand lansam un album, la sfarsit mai scoatem 3-4 piese de pe el 🙂

2. Anuntati ca o prima piesa de pe noul album se poate descarca de pe blog gratuit? De ce?
Florin Barbu: Inca nu suntem sub contract cu nici o casa de discuri. Pentru ca o piesa sa ajunga la urechile ascultatorilor, ea trebuie sa parcurga un drum destul de complicat si anevoios, si in final radiourile refuza sa difuzeze muzica noastra din motive greu de inteles pentru noi. Asa ca am ales sa o dam noi direct oamenilor gratuit, daca ne promit ca vor cumpara albumul cand va aparea.

3. Florin esti printre putinii artisti romani foarte activi pe internet prin ceea ce scrii pe blog-ul trupei, site etc. Crezi ca mediul online e o buna platforma de promovare pentru Proconsul? Ai vreun exemplu al unei intamplari aparte legata de acest gen de promovare?
Florin Barbu: Cred ca internetul este de baza pentru orice trupa sau produs. Noi ne folosim de el pentru a fi mereu in legatura cu prietenii. Nu am nici o povestire spectaculoasa legata de internet, dar este de ajuns ca oamenii stiu pe unde suntem, ce facem, si cum ne pot asculta.

ACUM am o propunere. Cine are intrebari pentru Florin le poate scrie mai jos la comentarii. Eu le strang si i le transmit lui Florin care va raspunde la toate in EXCLUSIVITATE aici pe Mazemania. Florin nu a confirmat, nici infirmat stirea ca pleaca din Proconsul. Asa ca intrebati!

Foto: site Proconsul