Va dati seama cat de innebunite erau gospodinele dupa Petre Roman daca au inventat si o reteta de prajitura cu numele lui? Cautam reteta unei prajituri clasice si dau peste prajitura “Petre Roman”. Ingrediente obisnuite, dar se specifica la final ca e un deliciu! Prajitura sau Petre Roman? M-am amuzat oricum. Aveti aici reteta celebrei prajituri. Pofta buna!
Dorothy
Prajitura ”Petre Roman”
Ingrediente:
7 ling. faina
7 oua
7 ling. nuca macinata
7 ling. zahar
1 praf de copt
Timp Preparare: 1 h 30 ‘
Complexitate: medie
Preparare:
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce sa copt se taie in doua, se pune caramel pe fiecare foaie (din 200 g. zahar si putina margarina).
Crema:
3 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar, se face un pep din 3 ling. faina si 300g. lapte. Se amesteca cu galbenusurile. Se adauga vanilia si se pune pe bain-marine, se freaca 250 g.unt si se adauga la pepul rece.
Glazura:
3 albusuri se bat spuma cu 200 g. zahar (pe aburi) si se rade ciocolata deasupra.
Mentiuni:
Este un deliciu
Sursa: Reteteculinare.ro