Padurea noastra sau a lui Carabulea?

Azi am fost la dezbaterea publica privind cartierul de blocuri a magnatului local Ilie Carabulea. Acesta vrea sa construiasca blocuri de 17 etaje cu 1300 de apartamente pe locul fostei fabrici de covoare. La dezbaterea publica a fost dezastru!

Am fost trimisi in fundul curtii, apoi pe niste scari si coridoare pana in biroul candva folosit de un director sau ceva sef. Igrasie si pereti crapati si frig de iti ingheta sangele in tine. Dezbaterea se tinea intr-o camera de 15-20 metri patrati. Au venit multi interesati de dezbatere, mai ales cei impotriva, care au fost majoritari. Arhitecti, ecologisiti, ong-isti, cetateni si directorul Muzeului Satului ASTRA, Corneliu Bucur.

Dupa ce arhitectul proiectului, venit din Bucuresti, ne-a prezentat in linii mari ce vor sa faca, Gabriel Buian, care a facut evaluarea de mediu a vorbit. Apoi Carabulea care trona la prezidiu l-a criticat pe Buian ca nu stie sa vorbeasca stiintific.

Apoi ni s-a dat noua cuvantul. Eu am scos petitia listata ce o trimisesem si de dimineata pe email la Agentia Regionala de Mediu si le-am dat-o. Carabulea a intrebat pe arhitectul-sef interim al Sibiului Laschescu (aflat la dreaptat sa) cine sunt si apoi a urlat “Asta e o instigare de la ziarul Monitorul de Sibiu. Astia ma santajeaza ca nu le-am dat reclama . Ii dau eu in judecata” urla Carabulea. L-am intrerupt si m-am prezentat cine sunt si ca nu sunt de la Monitorul de Sibiu. El tot bodoganea. Apoi au vorbit ecologisti, apoi directorul ASTRA Corneliu Bucur care i-a promis arhitectului un blestem daca vede un etaj din caldire din Muzeu. Gabi Rosca, presedintele arhitectilor de la Sibiu a intrebat de studiu de trafic, care nu exista. Carabulea replica mai des el decat specialistii si lua la intrebari oamenii ca cine sunt, ce specializare au de isi permit sa vorbeasca. La un moment dat reprezentanta Agentiei Regionale de Mediu Sibiu i-a spus lui Carabulea sa lase oamenii sa vorbeasca liber, sa intrebe. Si el a inceput sa urle la ea sa dea cu pumnul in casa ca “e la el acasa, e proprietar si face ce vrea el.”

Dupa doua ore de astfel de dezbateri in aceste conditii s-a terminat. Cei de la Agentia de Mediu au confirmat ca au primit petitia si o adresa de la Ecotur pe care v-o prezint si eu mai jos. Atat. Acum la dezbatere s-au luat notite de care sa speram se va tine cont. Carabulea era suparat si se pare nu se astepta la atatea critici din atatea parti.

Petitia se semneaza in continuare. In seara aceasta am trecut praguld e 1000 de semnatari si numarul continua sa creasca!

Padurea noastra sau a lui Carabulea?
Dezbatere Sitex Dumbrava

Padurea noastra sau a lui Carabulea?

10
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted

“distractie” mare la sedinta asta, niste popcorn nu aveau?
cat tupeu la carabulea…

Stii cum e…cred ca ar fi interesant sa aducem la cunostinta aceste lucruri si in presa nationala, ar fi mai greu de trecut peste ea.

miki maus

mai lipse painea, ……….. circ era destul

arine

toti se gandesc la bani!
la sanatate nu trebue sa ne gandim si la cei din jur,natura e mai presus de orce cu ajutorul ei supravietuim.Nu cu banii,cred ca ar fii mai bine sa se face padure in acel loc

redfox

Problema este că toată Pădurea Dumbrava este atacată: poteca dintre Str. Bahluiului şi şoseaua care duce spre Valea Aurie este lărgită (urme de tractor), iar cea de la această şosea până la Grădina Zoologică va fi asfaltată la primăvară (are deja borduri şi piatră spartă) pentru a se realiza pista pentru biciclişti (deşi există Aleea Călăreţilor – dar De! este o zonă rezidenţială)

bucurestean

Felicitari. Nu va lasati intimidati, trebuie sa va opuneti din rasputeri acelui proiect, altfel nu veti mai avea petic de padure langa Sibiu!

mikaela

Carabulea se crede Dumnezeu???De unde atata aroganta si nesimtire la acest individ???Noi suntem cumva vite,de nu contam?

rodica

RUSINE,TOT CE AVEM SE VA DUCE DE RIPA!

Leul cel fricos

Da, da, da….Carapulea…stii tu… de ziua ta…da da
Da domnule Crapulea, asa este sunteti la dvs acasa si faceti tot ce doriti…atata timp cat nu-i deranjati pe ceilalti. Asa zice democratia. Ei bine dvs. neatz’ deranjat si noi am reactionat. Da da da…stii tu ….de ziua ta…