Mîndruță face slut shaming

Faptul că Lucian Mîndruță e un idiot nu cred că mai e o noutate pentru nimeni.

E drept, uneori are opinii pertinente și bine documentate, dar alteori se lasă luat de val și toarnă numai idioțenii.

Mai nou, probabil pentru că i-a scăzut reach-ul s-a apucat să facă slut shaming cu un nevinovat:

Un individ oarecare (datele lui personale le-am cenzurat eu pentru că Mîndruță nu s-a obosit) a postat cândva o tâmpenie pe Facebook.

Omul a trântit o opinie impertinentă pe tema COVID19 pentru că efectiv atât l-a dus capul și nu ai ce așteptări să te ai de la oameni fără prea multă experiență de viață ce sunt intoxicați zi de zi de fake news.

În definitiv e irelevant ce latră pe Facebook unul și celălalt pe tema asta fiindcă tot ceea ce contează cu adevărat e ce înțelegem noi, ceilalți din ceea ce se întâmplă.

Dacă ai cât de cât o sumă de neuroni funcționali nu iei de bună o informație pe care o scrie orice individ pe Facebook sau alte canale de social media, sau pe forumuri și chiar și bloguri ci faci singur analiză înainte să te decizi dacă informația respectivă merită sau nu deranjul.

Offtopic, dacă tot sunt aici: Ba mai mult, dacă ai pretenția unui anumit nivel de educație atunci nu dai share și nu-ți asumi ca universal valabile informații din postări de pe site-uri care au notă de subsol în care se specifică clar că ce scrie acolo pe site sunt opinii și că orice chestie ce ține de medicină trebuie abordată împreună cu medicul specialist.

Așa că dacă vezi că omul respectiv spune o prostie sau propagă vreo informație falsă, trunchiată sau incompletă ai două posibilități.

Una e s-o ignori și să-ți vezi de ale tale, iar a doua e să îi explici omului de ce nu e OK ceea ce face.

Prima variantă e mai dezirabilă, a doua atrage antipatii.

Eu le-am utilizat pe ambele.

Pe ăia care n-au leac i-am blocat, iar cu ăia pe care-i consider suficient de inteligenți încât să nu pice în capcane îi combat.

Dar am deviat de la subiect și nu e bine.

Un om, cândva a spus o prostie pe Facebook.

Cineva de la o gazetă locală îl cunoștea pe respectivul și a aflat că a murit răpus de COVID19 așa că s-a gândit să facă din căcat bici.

Așa e cu majoritatea gazetelor locale.

Orice bârfă, orice informație irelevantă și inutilă e subiect de știre.

Mîndruță a citit probabil știrea asta de mare angajament acolo la gazeta locală și s-a gândit că e oportun să facă slut shaming cu mortul.

Nu contează că e la granița dintre ridicol și bătaie de joc, nu contează că i-a expus identitatea individului public (repet, am cenzurat eu) și nu contează că postarea respectivă nu dovedește nimic.

E plin pământul ăsta de Toma necredincioși care nu doar că nu mor întodeauna pentru că sfidează realitatea ci mai și adună în jurul lor legiuni de idioți care de foarte multe ori se condamnă la agonie și moarte.

Tocmai de aceea, un individ care n-are nici reputația Oliviei Steer sau a altor falși profeți n-avea nicio relevanță acum.

Omul a murit dintr-o coincidență și cam atât.

Refuz să cred că a refuzat tratament medical datorită faptului c-a postat pe Facebook că nu crede faptul că COVID19 e real.

Și totuși Mîndruță se consideră superior.

Face pe lupul moralist apelând la slut shaming.

Își bate joc de imaginea și memoria unui mort pentru a obține o sumă de like-uri și chiar sugerează faptul că moartea respectivului ar avea de-a face cu soarta.

Cu postarea asta, Mîndruță nu dovedește (dacă mai era nevoie) că e în aceiași oală cu falșii profeți care prin ceea ce spun și susțin public nu fac decât să întunece mințile necoapte ale multor oameni nevinovați.