Internet Broadband? Sau poate NU

In ultima vreme tot mai multi clienti ma suna sa-mi ceara parerea despre internetul oferit de Orange, Vodafone sau Zapp. Raspunsul e simplu, toate aceste oferte cu viteze ametitoare folosind tehnologia 3G sunt de fapt o mare teapa.

Ofertele in sine sunt foarte tentante si foarte multi aleg astfel de abonamente. In resedintele de judet, vitezele garantate prin contract sunt in mare masura furnizate, insa pentru clientii din zonele rurale acele viteze sunt mai slabe decat cele de dial-up de acu 5-6 ani. Angajatii societatiilor de telefonie mobila, omit cu buna stiinta sa informeze clientul ca la 5 km de oras nu or sa mai aiba aceeasi calitate deoarece releele de 3G nu mai exista.

Tin minte ca Zapp a introdus tehnologia CDMA in urma cu cel putin 3 ani. Atunci au inaugurat releele care suporta acea tehnologie in marile orase, iar din acel moment reteaua nu s-a mai extins. Acelasi lucru se intampla si cu modem-urile de la Orange sau Vodafone.

Daca aveti nevoie vreodata de un astfel de abonament, intrebati inainte de aria de acoperire, si pe urma semnati contractul.