Ghiciti tara #13

#1:

Brânză cu lapte praf şi unt fără grăsimi animale. Sunt produsele care se regăsesc în meniul românilor, care au ajuns să consume lactate… fără lapte. Care sunt un adevărat pericol pentru sănătate, atrag atenţia medicii. Acizii graşi conţinuţi de aceste preparate pot duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi a unor probleme ale sistemului nervos. Fermierii cer ca astfel de produse să nu mai fie vândute la raionul de lactate.

#2:

În timp ce rablele şi samsarii sufocă piaţa auto din România, parlamentarii vor să uşureze şi mai mult achiziţia maşinilor vechi. Un proiect de lege prin care taxa de înmatriculare se poate transforma într-un impozit anual se discută în această perioadă în comisiile de specialitate din Senat. Anul trecut peste 250.000 de maşini second hand au intrat în România, de peste trei ori mai multe decât înmatriculările de maşini noi.

#3:

Tinerii care ies de pe băncile liceelor şi facultăţilor sunt tot mai slab pregătiţi şi au mari probleme privind adaptarea la stilul de lucru dintr-o multinaţională, atrag atenția companiile care caută personal. În lipsa unei soluţii din partea autorităţilor, corporaţiile au înfiinţat veritabile şcoli pentru noii angajaţi.

old-train-1163982

#4:

Mereu grăbiţi, parlamentarii sunt enervaţi de radarele poliţiei şi vor să modifice Codul Rutier. Adică şoferii să fie amendaţi pentru viteză excesivă doar dacă au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată. Aleşilor li se par mari şi sancţiunile şi se gândesc să mai taie din ele.

#5:

Mihai Viteazul se luptă cu primarul de la Slobozia. Edilul a cerut două statui de la doi sculptori şi a expus una singură, despre care localnicii spun că aduce …mai mult cu Moş Crăciun. Acum ar vrea să o schimbe, dar celălalt artist nu vrea să îşi dea opera până nu primeşte bani de la municipalitate.

#6:

Nouăzeci de elevi de la o şcoală din Galaţi sunt suspecţi de TBC, iar şase sunt deja în spital, după ce profesoara lor de limba engleză a fost internată cu tuberculoză! Conducerea şcolii a trecut deja la dezinfectarea claselor şi holurilor, timp în care medicii au început o anchetă epidemiologică care să arate dacă nu cumva elevii au contactat boala.