filozof sau tinichigiu? this is the question

In urma cu cateva zile, primul marinar al tarii s-a autoinvitat la o sedinta de guvern. Printre alte mustrari la adresa ministrilor PSD s-a numarat si o urechere a ministrei Abramburica, stiti voi aceea de e garantata de Vanghelie, care este.

Tovarasul presedinte a tinut sa sublinieze faptul ca in Romania ultimilor ani s-au scos pe banda doar filozofi. Problema presedintelui nu e legata de educatia noastra, a tinerilor, nici de cea a copiilor nostri. El nu s-a preocupat nici macar de educatia micutei EBa, “succesurile” gramaticale fiind dovada vie a lipsei de educatie.

Atunci de ce vrea Basescu tinichigii? Raspunsul e logic, in timp ce filozofii sunt capabili sa gandeasca, sa conteste si sa critice regimul, tinichigii se trezesc dimineata pentru a bate in tabla si a duce paharul la gura seara, preocupari pe care le are cu precadere electoratul aplaudac al presedintelui.

E mult mai simplu sa controlezi si sa manipulezi prostimea in vremuri tulburi.

Ce nu remarca tovarasu presedinte e faptul ca inaintea lui Ceausescu a aplicat aceeasi metoda de control, iar eficienta ei s-a dovedit fatala undeva pe la Targoviste.