Eroi nationali

Prea usor se apuca unii azi, mai ales in media, si decreteaza pe oricine erou national. A fi erou e una, a fi erou national e cu totul altceva. In ultimele luni am auzit adesea media decretand eroi nationali din oameni a caror actiuni erau discutabile, daramite sa fie eroi. Cred ca ni se insufla intentionat o ura de altii printr-o falsa creare de eroi nationali.

Stefan cel Mare a fost erou national. Dar sa pui langa el un Marian Cozma e aberant. Si iata ca s-a indeplinit ce scriam aici pe blog cand presa facea din Marian Cozma erou national. O ancheta GSP, sustinuta si de datele Politiei maghiare arata ca Marian Cozma a murit pentru ca si-a batut fosta prietena in discoteca. Respectiva era prietena unui mare smecher local, care a chemat trupa sa ii dea o lectie lui Marian. Tragic. Nimeni nu merita soarta lui Marian Cozma, dar acum vedem cum presa si multi s-au grabit sa il aclame ca erou national, cu cortegiu prin multe orase.

Exista eroi in Romania, adesea necunoscuti. Sau mediatizati pe moment si apoi parasiti de autoritati. Daca va aduceti aminte o femeie subtirica a scos acum 8-10 ani un copil dintr-un put ingust. Atunci media si autoritatile au spus ca e o eroina. Si aceea era o eroina. Dar apoi autoritatile au uitat de ea si dupa ani se zbate sa traiasca… Alti eroi sunt pilotii avionului aterizat fortat la Timisoara….Exemplele pot continua.

Prin acest articol vreau sa va fac sa intelegeti ce inseamna sa fii erou sau erou national. Prea usor altfel folosim aceste cuvinte pentru care multi au murit! Eroii nationali sunt cei ce au murit la Revolutie pentru democratie. Sunt cei ce au fost detinuti politici si au murit pentru libertate acolo. Pentru respectul datorat lor sa nu ne mai apucam sa fabricam eroi nationali peste noapte, doar de dragul ratingului.