Cartea bate filmul

Aud adesea in ultimii ani tineri care spun “Am vazut filmul, nu mai citesc cartea!”. Ce trist. Filmele sunt frumoase, unele. Dar si cartile au frumusetea lor aparte, unele. Cand vorbim de capodopere literare imi vine greu sa cred ca un film facut dupa o astfel de carte poate fi mai bun decat insasi cartea. Imi amintesc Regele Arinilor de Michel Tournier. Am citit cartea si dupa ceva ani am vazut filmul. Deziluzie totala. Am recitit cartea, doar ca sa imi sterg din memorie filmul si sa imi reimprospatez imaginile create de autor….

Voi ce credeti: Cartea bate filmul?

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted
Roxy

Carte sigur bate filmul… Cand citesti ,mintea are un fel aprate de a starni imaginatia si a intipari in memorie detalii care fac impresie asupra cititorului… Pe de alta parte, filmul desi poate contine mesaje cu semnificatie… se intampla rar ca detaliile lui care fug in fata ochilor sa ramana timp indelungat in minte… numai daca prin excelenta unul detine o memorie vizuala extraordinara… si ca urmare inteligenta lui dominanta (dintre cele opt gasite) este cea vizuala.. 🙂 “Cine Suntem” si “Omul Frumos” a lui Dan Puric sunt superbe si merita sa fie citite… Mesajul lui, felul lui de a… Read more »

Fabi

nu stiu in ce grota iti petreci timpul, dar nu am auzit in viata mea sa zica cineva ca un film a fost mai fain decat cartea, si asta probabil dintr-un fel de complex snobic.

In cazul meu, spun ca filmul bate cartea atunci cand se ecranizeaza literatura fantastica – SF.
Din punctul meu de vedere cartile SF sunt pierdere de vreme; prefer sa-mi irosesc imaginatia constructiv.
Dar acesta e punctul meu de vedere, nu adevarul suprem.