Despre hartuire sexuala si prostitutie

Am lipsit cam mult timp de pe net in ultimele doua zile si cand am ajuns spre seara acasa mi-am dat seama ca, conform normelor nescrise ale Facebookului, cine n-a dat share sau n-a postat nimic lacrimogen cu hashtagul #metoo e un porc insensibil, sau scroafa, dupa caz.

Si pentru ca e o paine de mancat pe subiectul asta e musai sa dau si eu doi bani pe el.

Sa incepem cu inceputul, si sa vorbim putin despre hartuirea sexuala pentru ca definitia ei lasa loc de interpretabilitate si ambiguitate. De fapt intre hartuire sexuala si discriminare nu e prea mare diferenta fiindca ambele au fost definite (din punct de vedere legal) sa lase victimei libertatea de a decide daca sunt sau nu victimele unui abuz fara sa stabileasca un cadru legal si concret in ceea ce priveste limitele abuzului respectiv. Astfel, spre deosebire de abuzul in serviciu pe care-l uram atat de mult cu totii si care se supune unor limite foarte bine definite de lege, hartuirea sexuala si discriminarea nu se prea supun niciunei limite.

Dar sa luam cateva exemple, ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa zic.

Astfel conform actualei definitii, hartuire sexuala e si atunci cand un copilas de gradinita ii cere colegei sa-i arate puta facand schimb pe schimb ca sa-si satisfaca curiozitatea. Ei recurg la metoda asta fiindca sunt privati de educatie sexuala, dar evident curiosi de ceea ce ascunde celalalt in pantaloni.

Sau, hartuire sexuala e si atunci cand un pustan de scoala generala (in urma aceleiasi lipse de educatie sexuala) nu rateaza nicio ocazie sa-si pipaie colegele pe fund si sani si se holbeaza insistent la doamnele dotate care fac topless, atunci cand il scoate tacso la garla de la marginea satului.

De fapt daca stau bine sa ma gandesc, in anumite circumstante pana si flirtul poate sa intre la hartuire sexuala fiindca daca tu ii povestesti verzi si uscate unei dudui, iar duduia pare ca e receptiva si ii place ce aude, atunci cand ii propui s-o duci intr-o camera de hotel ca s-o futi, pentru ca de asta sunteti amandoi acolo, si ei nu-i convine ce i-ai propus e posibil sa considere c-ai hartuit-o sexual, chiar daca ea a dat curs invitatiei si a baut pe banii tai.

Uite, sa va mai dau un exemplu ceva mai concret pe subiect. In urma cu vreo cateva luni citeam un articol despre ceva individ care a fost arestat preventiv pentru ca la o serbare campeneasca de pe aici – unde de obicei se imbulzeste lumea pentru mici, bere si manele – i-a pus mana pe fund unei dudui, iar respectiva s-a dus la primul militian pe care l-a zarit si s-a plans ca a hartuit-o sexual un individ. Ori treaba asta mi-a dat de gandit pentru ca si mie mi s-a intamplat ca intr-o seara cand am facut ceva activitate cu asociatia de parinti sa mi se frece vreo mamica cu fundul de dosul palmei si astfel m-am gandit daca nu cumva am fost hartuit sexual sau am hartuit sexual la randul meu si daca ar trebui sa fac plangere sau autodenunt.

Daca stau bine sa ma gandesc, pe aici pe la noi prin vest, unde niste politicieni populisti au dus in derizoriu anumite concepte precum vulnerabilitatea sociala, discriminarea si hartuirea sexuala doar ca sa stranga voturi facand pe plac unor hipsteri infecti pana si nevasta poate sa-ti faca plangere pentru hartuire sexuala. Uite, de exemplu daca intr-o seara, dupa vreo doua saptamani in care te-a ignorat nevasta pentru c-a avut lucruri mai bune de facut, gen sa stea la cratita, ii propui acesteia sa faceti sex, iar ea nu vrea pentru ca nu a terminat de vizionat ultimul episod din telenovela turceasca favorita si tu insisti sau incerci s-o convingi intr-un fel se cheama ca ai hartuit-o sexual si poate sa te toarne la militie ca sa ajungi la parnaie in aceeasi seara ca sa n-o mai futi la icre cand se uita la serialul favorit. Desigur, daca pe ea n-a invatat-o masa ca un barbat are nevoie de pizda in cote relativ egale cu mancarea, iar astfel barbatul care se loveste de prea multe refuzuri consecutive si are parte de o gramada de frustrari sexuale se reorienteaza si-si cauta o amanta care sa-i satisfaca adevaratele nevoi, se ajunge la concluzia ca acel barbat nu e decat un porc insensibil. Nu, nici sa nu va treaca prin cap ideea ca vorbim de un dublu standard impus de niste feministe infecte pentru ca nu e asa, iar caracterul aparent discriminatoriu pe care-l invocati mizand pe ideea de impartialitate nu dovedeste decat faptul ca sunteti solidari cu cei care recurg la oaresce opresiune.

Sper c-ati inteles si-ati digerat ironia din ultima propozitie fiindca mie ultima data cand am incercat sa fiu impartial si sa invoc vina in ambele tabere mi s-a spus fix asa, ca impartialitatea inseamna de fapt solidaritate cu cei care recurg la opresiune. Desigur asta mi-a spus-o un individ care se victimiza si aplica dublul standard in fiecare propozitie pe care o scria.

Dar sa nu divagham pentru ca tre' sa lamurim putin cum sta treaba cu prostitutia.

Astfel, dupa cum spuneam, ieri o gramada de lupi moralisti (de atfel fix aceeasi care aplica dublul standard la orice) faceau campanie impotriva hartuirii sexuale si am fost oarecum frapat sa vad cum oameni care in trecut dadeau share la glume de autobaza de genul: Aia de la ANAF nu fac sex la birou pentru ca sunt toti neamuri intre ei; s-au trezit solidari cu femeile hartuite sexual.

Carevasazica nu ne prea intereseaza un subiect pana nu e suficient de cool incat sa avem si noi o parere despre el. Cred ca in fiecare firma ceva mai mare sau institutie exista zvonuri sau chiar dovezi concrete privind angajatii care promoveaza in baza unor favoruri sexuale, insa n-am vazut pana acum pe nimeni sa denunte public astfel de practici. Nici pe presupusele victime si nici pe colegii lor binevoitori si solidari cu orice hisptereala dinasta ieftina. De fapt as putea sa fac pariu ca nu exista universitate in Romania unde sa nu fie cunoscut faptul ca un profesor anume le promoveaza pe studentele proaste bata in schimbul unor favoruri sexuale si totusi n-am vazut pana acum sa se faca vreo campanie publica pentru ca respectivii profesori sa fie demascati si executati cu sange rece in piata centrala a oraselor, cum se proceda pe vremuri si cum ar vrea sa se rezolve anumite probleme sociale hipsterii astia de care va vorbesc.

Bun si ce treaba are asta cu prostitutia?

Pai vedeti voi dragii mei, atunci cand sexul e consimtit, iar astfel de practici sunt stiute si tolerate ani la randul nu prea mai e hartuire sexuala ci prostitutie curata. In opinia mea intre coruptie si prostitutie nu prea exista niciun fel de diferente considerabila pentru ca in definitiv difera doar moneda de schimb, in timp ce raportul de win-win situation e cam acelasi. Cine consimte la coruptie nu e cu nimic diferit de cel care consimte in cazul prostitutiei, chiar si din postura de presupusa victima.

Cand sexul nu e consimtit si e asa cu japca atunci e viol si vorbim de o infractiune grava ce tine de alta discutie.

Astfel in opinia mea, hartuirea sexuala e atunci cand ti se propune sa faci ceva de natura sexuala, refuzi, se fac insistente sau se recurge la santaj si astfel te consideri o victima adevarata ce e legitimata sa depuna o plangere in acest sens.

Insa atunci cand consimti abuzul la care esti supusa si mai obtii si beneficii de pe urma abuzului respectiv cu greu mai putem sa vorbim despre hartuire sexuala pentru ca in definitiv asta e prostitutie curata.

Mi s-a parut tare amuzant cum dupa ani si ani s-au trezit o serie de imbuibate si si-au amintit subit ca au supt pula (si poate chiar au si inghitit) pentru bani si faima, iar acum se considera victimele unui abuz sexual, desi daca nu era abuzul ala sexual poate ca nu depaseau statutul de ospatarite intr-un restaurant obscur de provincie.

Mult mai amuzant e faptul ca acum li s-a facut lehamite de grasul libidinos care le-a abuzat, dar cand i-au supt pula ca sa obtina ceea ce isi doreau nu le-a mai fost scarba.

Desigur, rationamentul asta se aplica si relatiei de cuplu fiindca atunci cand tu tragi de nevasta ca sa-ti satisfaci o nevoie fiziologica si psihica se poate spune c-o abuzezi, insa cand ea te fute ca sa poata pe urma sa-ti ceara cateva milioane cu care sa-si reinnoiasca garderoba pe care oricum n-o prea poarta ci a luat-o s-o tina in dulap se spune ca e femeie emancipata.

Din pacate dublul standard e ceea ce defineste noua oranduire sociala impusa de niste hipsteri frustrati cu ajutorul unor politicieni populisti, iar prostitutia devine hartuire sexuala atunci cand victima s-a vazut cu sacii in caruta.