despre BRD din nou

Dupa ce in urma cu mai bine de un an am renuntat la contul de la Raiffeisen Bank, deoarece timp de 3 luni nu am avut nici o tranzactie la ei, insa mi s-a retinut un comision de 30 de lei pe luna, iar singurul serviciu pe care mi l-au facut a fost sa-mi listeze la sfarsit de luna o foaie a4 cu extrasul de cont, am decis sa-mi deschid cont la BRD si sa-l inchid pe cel de la Raiffeisen.

Oferta de la BRD era mult mai buna, plateam aceeasi suma insa primeam si card Visa Business, comisioane mai mici si servire prompta.

Timp de cateva luni serviciile au fost excelente, comisoanele acceptabile, iar problemele inexistente.

Asta pana sa se intample chestia asta.

In fine, incidentele minore nu mi-au schimbat prea mult parerea legata de serviciile bancii. Asta pana azi cand s-au facut stapani pe bani 🙂

Pe data de 30 iunie am facut 2 transferuri din trezorerie in valoare totala de vreo 1300 de lei. Pe data de 1 banii au intrat in BRD si au devenit disponibili. Astfel tot pe data de 1 am facut vreo 2 plati, una de 540 de lei la POS si alta de 126 prin ordin de plata. In zilele urmatoare am efectuat diverse plati catre furnizori, soldul din banca ramanand in jur de 68 de lei.

Azi intentionam sa platesc o factura la electrica de 27 de lei si astfel am trimis un ordin de plata la banca.

Bruneta de acolo a interogat contul si mi-a comunicat ca nu mai am bani in cont, contul fiind 0. Putin mirat am hotarat sa pun in cont banii aferenti ordinului de plata dar si o mica diferenta pentru comision. La o a doua interogare a contului mi s-a spus ca de fapt am contul blocat, ca s-a platit la POS mai mult si ca nu pot sa folosesc contul pana nu depun in banca suma ramasa.

Putin confuz, am cerut o interogare de cont din data de 30 si pana in prezent, am urmarit toate platile si se pare ca desi aveam disponibili 68 de lei, banca a considerat ca poate ma fraiereste sa-mi mai depun bani in cont, cei 68 de lei fiind blocati din motive care nu au putut fi explicate de nici un functionar al bancii.

Si cum sunt genul de om care nu se lasa usor, cu putine “vorbe bune” mi s-a deblocat contul in 2 secunde si mi s-a operat ordinul de plata. Ca deh pana la urma pe banii mei se fac gafe nu?