Cooperativa “Scara de bloc” (episodul 2)

Ca tot v-am povestit in episodul trecut din experienta mea cu “scara de bloc” si v-am introdus deja in peisaj m-am decis ca acest al doilea episod sa fie putin mai haios si relativ scurt ca sa nu va plictisesc prea tare pentru ca urmeaza episodul 3 in care va povestesc despre cum “furau” curent.

Astfel, la scurt timp dupa ce mi-am deschis magazinul am inceput sa fiu vizitat de o serie de agenti de la sectia de militie politie din Avrig pentru ca aveau si ei pe acolo pe la birou ceva imprimante ce mai trebuiau curatate sau reparate sau care mai aveau nevoie de cartuse incarcate.

Ba mai mult le mai trebuia si cate un top de hartie pentru care faceau cheta la propriu ca n-aveau suficiente fonduri incat sa-si permita luxul de a “tine pe stoc” topuri intregi de hartie.

Intr-o zi li s-a terminat cartusul la una dintre imprimante si astfel doi agenti au primit sarcina sa-l incarce. In timp ce se intorceau de la o interventie au trecut pe la mine pe la magazin si m-au rugat sa-mi iau ustensilele si sa le incarc si alte cartuse goale deoarece aveau de facut niste rapoarte si nu vroiau sa ramana in pana.

Cum trebuiau sa plece la o alta interventie s-au oferit sa ma duca ei pana la sediul politiei si la intoarcere sa ma lase inapoi la magazin si astfel mi-am luat intr-o punga cele necesare si am plecat cu ei.

Pe banca din fata blocului stateau mereu de povesti cateva pensionare din scara respectiva sau din cele invecinate si pentru ca au vazut cand am plecat cu masina politiei, la intoarcere m-au intrebat pe un ton de compasiune: “Da ce-ai facut mama de te-a luat politia?”.

M-am amuzat teribil pe tema asta, insa in acelasi timp am constientizat faptul ca femeile respective isi formeaza propria realitate bazata doar pe aparente si si-o propaga in societate, iar lucrul asta nu face decat sa intretina climatul toxic in care traieste societatea romaneasca, un climat plin de ura, prejudecati, stereotipuri si informatii false.