Cine decide presedintele?

Aceste alegeri ne-au aratat printre altele ca fiecare vot conteaza, dar mai ales ca diaspora poate decide presedintele Romaniei. Cum asta?! Mie unul mi s-a parut nefiresc faptul ca romanii de pretutindeni pot vota presedintele Romaniei. Fara suparare, stiu ce spune legea: orice cetatean roman cu drept de vot, dar cei ce au emigrat de ani buni si si-au pastrat cetatenia sau cei plecati la munca in tari indepartate, fara gand de intoarcere cu ce drept sa decida ei in ce tara traiesc eu? Am decis eu pentru ei daca sa plece sau nu?
Atunci de ce sa suport eu decizia lor? Basescu a castigat datorita votului din afara tarii. Un vot mobilizat contra comunismului, desi majoritatea celor plecati confunda comunismul lui Ceuasescu cu orice forma de stanga. Prea mult capitalism si indocrinare vestica le-a stricat…
Sunt suparat si ca moldovenii din Republica Moldova au avut drept de vot. Cei cu dubla cetatenie. Au obtinut cetatenia usor pe vremea lui Iliescu si acum au votat contra PSD…
Aceste voturi ale celor din diaspora au facut diferenta. Mai ales ca cele din Canada si SUA au venit dupa anuntarea rezultatelor de la exit-poll.
Oare au dreptul romanii emigrati, dar pastratori de cetatenie si cei plecati cu anii la munca sa mai decida presedintele si viitorul Romaniei? Este moral?