Cati lei are Ana? Ana are mere

Cati lei are Ana? Ana are mere
Azi am dat peste editorialul din Sibianul care abordeaza tema salariul profesorilor. Si hop am dat de o problema matematica. Adela Mohanu, editorialista, s-a incurcat in propriile cifre. Daca in titlu vorbeste de un salar lunar de 8.000 de lei, in primul paragraf devine 80.000 lei dar indexat cu 50% iese 12.000 lei. Evident m-am prins de eroare!

Mai exista insa intrebarea: oare cati profesori iau 8000 de lei pe luna? Nu vrem sa vedem uneori tot aisbergul ci doar varful. Ce e sub apa e baza si acea masa de profesori, mai ales in mediul preuniversitar nu castiga 8000 de lei pe luna. Dar na…zic si eu asa…

Gata cu metaforele! ca doar Ana are mere…

In poza aveti dovada!

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Lucian

Sunt de acord cu marirea salariilor profesorilor, dar nici chiar 50 % dintr-un foc… Acum se trezesc toti bugetarii ca vor tot 50 % mai mult la salariu. Sa ne scuteasca…

adela mohanu

Am bătut un 0 în plus, iertată-mi fie eroarea, pe care de altfel am corectat-o la câteva minute după publicare. Prea târziu pentru vigilenţa ta, fireşte.
Sper că s-a înţeles totuşi esenţa articolului, şi anume că legea asta, dacă se va pune în aplicare, în loc să rezolve măcar o problemă a învăţământului românesc, o adânceşte.

Calin Blaga

@ Adela – problema invatamantului e grava si e drept doar salariile nu o rezolva. Insa sunt un pas. Poate legea trebuia data nu in pre-campanie si altfel structurata astfel incat sa fie diferente intre mediul universitar si pre-universitar. Te-ai uitat vreodata de curiozitate la bugetele ROmaniei si a altor tari, la diferentele alocarilor din PIB pentru invatamant si pentru armata, politie. De ce salariile in armata sunt asa de mari? Mai mari decat in sanatate si invatamant?? De ce guvernele baga bani grei in razboi si putini in educatie?