adjs.ro – spam ordinar cu anunturi copiate

In urma cu vreo doua-trei luni a aparut pe mai multe grupuri de Facebook pe care le “frecventam” un individ pe al sau nume Cosmin Daniel (si Danut) care a inceput sa spameze in mod constant grupurile de Facebook create de oameni iresponsabili sau indolenti cu fel de fel de mizerii de pe site-ul lui:Screen Shot 2015-06-16 at 20.14.45

 

Pe grupul din imaginea de mai sus ajunsese sa posteze si de 2-3 ori pe zi si la un moment dat ramasese singurul care posta acolo pe grup. Degeaba i-am raportat cateva zeci de postari la administrator, fiindca la cat de iresponsabil e nici nu s-a sinchisit sa-l avertizeze pe individ, daramite sa-i stearga postarile. Si solutia optima a fost sa ies de pe grup pentru ca n-am nevoie sa caut o postare buna printre zeci de postari de spam.

Si poate ca nu era asa rau daca individul asta posta ceva concret si la obiect pe grup, doar ca in setea lui de trafic posta anunturi copiate de pe alte site-uri gen olx sau autovit si care n-aveau absolut nici o legatura cu judetul Sibiu.

I-am purecat putin site-ul din punct de vedere tehnic si am vazut ca foloseste o platforma WordPress cu o tema specifica site-urilor de mica publicitate, Classipress care probabil ca-i ciordita pentru ca nu-mi imaginez ca cineva care face spam ordinar si care ciordeste anunturi de la altii sa-si si permita luxul de a-si cumpara tema respectiva.

Rezultatele campaniei de spam dupa 2-3 luni de activitate? Doar 166 de like-uri la pagina de Facebook (in afara de prietenii carora le e rusine sa-l refuze pe spammer n-au dat like prea multi) si vreo cativa fraieri care au platit publicitate sau link-uri pe site-ul respectiv manati doar de cifra traficului efectiv nu si de bounce rate-ul pe care-l genereaza traficul in cauza.

Conform Alexa, site-ul spammerului se afla pe locul 10,875,845 in ranking-ul mondial ceea ce inseamna ca are sub 100 de vizualizari zilnice si o medie de doar 1,60 pagini per vizitator.

Ba mai mult, din traficul oranic ii vin doar urmatoarele vizite ce n-au nici o legatura cu mica publicitate, dar pot sa fie rezultatul spamului jegos:

  1. hotel scan.ro – 65.48%  
  2. mitropolia ardealului – 7.81%  
  3. hotel-scan – 1.68%

Am mai avut in trecut ‘onoarea’ de a cunoaste un webmaster dinasta care incasa bani grei de la firme pe o publicitate ce nu aducea nici un ROI si care, cand si-au dat seama cei ce-i plateau bani grei pe bannere si advertoriale ca treaba nu e asa cum li se spune, a ajuns sa inchida site-urile. Sunt curios daca spam site-ul asta apuca 2017 in formatul actual si mai ales cu spammer-ul in plina actiune.