Adio Pacea!

Adio Pacea!
Azi am trecut intr-o plimbare pe strada Cetatii si am vazut ruinele cinematografului Pacea. Herr Carabulea isi face mall pe doua etaje in locul acela. Cum a obtinut spatiul, autorizatia de demoalre si de constructie nici nu mai are sens sa ma intreb.

O fila din istoria Sibiului a fost stearsa. Oare ne putem opune dezvoltarii? Sibiul creste pe zi ce trece si are nevoi din ce in ce mai variate. Cred insa ca trebuie sa existe o balanta intre trecut si viitor.

Am stat cateva minute in fata ruinelor cinematografului Pacea si m-am gandit ce a insemnat acel lor pentru mine si mii de sibieni de-a lungul timpului. Am facut si cateva poze ale ruinelor…

Mi-am adus aminte de cozile infernale pentru a prinde un bilet la film in comunism duminica. Cum am fost cu toata familia la filmul Satra si am stat la balcon. Sau cand chiuleam in grup de la scoala in 1990, pentru ca asa era moda, sa mergem la matineu la un film prost american despre comuna primitiva. Cand sala era arhi-plina de stateau multi in picioare pe margini. Cum am vazut acolo Liceeani rock’n’roll si cum ne inghionteam baietii sa pupam fetele pe intuneric. Sau cum vedeam indragostitii fugiti de la ore sa se ascunda in intunericul salii pentru un sarut patimas.

Toate acestea au disparut. Un mini-mall le va lua locul. Un spatiu modern, impersonal, fad. Un spatiu unde trebuie sa cumperi, sa fii la moda, in locul fostei “fabrici de iluzii” unde te pierdeai in visele de pe ecran…. Adio Pacea!

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
matzishor

carabulea asta chiar vrea sa distruga absolut tot ce e frumos si ca lumea in Sibiu…si mai e si lasat! Pt ca totul e vazut din perspectiva financiara:mall-ul aduce bani mu multi ca sibienii sunt atat de prosti si de fazi incat nu mai pot cumpara decat de la mall, ca asa e fitza….si uite cum rationamentul de costuri-profituri are sens dintr-o data…trist, chiar imi pare rau. Acolo am mers si eu la film pentru prima data…asta este o sa ne ramana amintirile si cam atat…

blog cu zambete

pacat ca nimeni nu face nimic..dar toata lumea se plange..ca si matzihor (sora-mea) tot acolo am fost si eu la un film pentru prima data..locuri care din pacate devin amintiri ingropate sub tonele de beton a lui carabulea. sunt curioasa daca cineva va zice ceva despre noul cartier de blocuri care va fi construit din 2010 in sibiu de catre o firma israeleana…

razvan pop

sa nu exageram totusi. era o banala sala de cinema, construita in perioada interbelica cand s-au distrus doua case monument pentru ca sibienii sa aiba cinema, cam acelasi lucru care se intampla si astazi. ne pare rau pentru ca suntem nostalgici.