Spam cu factura fiscala

Screen Shot 2015-07-01 at 07.32.52

Aveam in directorul de Spam urmatorul mesaj:

Screen Shot 2015-07-01 at 07.02.08

Astfel, un spammer ofera spre vanzare atat adrese de email de la persoane fizice cat si de la persoane juridice pentru 150 lei si ofera si factura fiscala pentru asa ceva.

Ba mai mult, in cazul in care esti prea prost sa faci spam singur cu adresele pe care ti le vand ei or sa faca ei spam pentru tine si evident or sa-ti dea si factura pe asta.

Sunt curios la ce cod CAEN se incadreaza spam-ul in Romania.

Numarul de telefon afisat in email-ul trimis apartine unei tentative de spam mai veche si se asociaza cu domeniul catalogfirme.info, un domeniu inregistrat sub numele de Verginica Poama ce aparent detine S.C. AFACERI S.R.L. si locuieste pe Str. Unirii Nr. 2230, Bucuresti.

Desi par reale, absolut toate datele sunt fales, mai ales ca noul spam l-au trimis de pe un alt domeniu afaceriromania.club ce conform datelor de la whois e pe numele Gogu Zidaru ce detine S.C. Muncim Gratis S.R.L., o firma fictiva cu adresa Str. Muncitorilor Cinstiti Nr.1, localitatea In Baraca pe Santier, Ilfov:

Screen Shot 2015-07-01 at 07.32.52

 

Am mers mai departe pe firul „povestii” si am gasit adresa de email capcane.soareci@gmail.com si am aflat ca respectivul detine si capcane.com unde informatiile whois sunt ascunse.

Astfel, oferta cu „capcane pentru soareci” a ajuns la un moment dat si in baza de date a abuse.ro la cat a spamuit individul asta. Urmarind numarul de telefon pe care-l afiseaza in whois am dat peste o firma de constructii situata pe strada Stejarului , nr 109, in localitatea Padina, judetul Buzau care foloseste si un numar de telefon fix 0238 539 746.

Numarul de mobil mai apare intr-o lista de abuz de pe abuse.ro, iar cel de fix e asociat cu doua rapoarte de spam datand din 2008 de la HangarHosting (unu si doi). Din aceste doua postari reiese ca cel care trimite spam se numeste Dumitru Mihai si ca a fost reclamat in 2008 de catre cei de la HangarHosting la efrauda.ro, insa dupa cum se pare acest lucru n-a avut absolut nici un rezultat din moment ce acum, 7 ani mai tarziu licheaua asta continua sa spamuie si sa insele lumea.

Mergand pe firul epic am aflat si CUI-ul firmei, 15437497 care aparent e inregistrata la ONRC din 2003 si are ca profil de activitate: „Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”.

Astfel un constructor coclit vinde (zice el) in mod legal adrese de email ciordite sau obtinute prin metode ilegale si tot la fel de „legal” se ofera sa faca si spam cu ele. Probabil ca plangerea pe care-am facut-o catre Godaddy/ICANN pentru informatiile false din whois n-o sa-l opreasca neaparat pe nesimtitul asta sa abuzeze, insa macar asa or sa-l ia in vizor.