Setea de sânge și boacterul antisistem

mobster-4192530

Hai să vorbim puțin despre setea de sânge a poporului român și despre felul în care e ea alimentată și exploatată de boacterul antisistem care în mod ironic trăiește de pe spinarea sistemului pe care îl contestă atât de mult.

În cazul în care nu v-ați prins încă cine e boacterul antisistem am să încerc să vă dau câteva indicii. Și-a început cariera de vedetă scriind pe Facebook la modul satiric despre șoferii pe care-i oprea în trafic sau care făceau accidente. Apoi a scos o carte, două de fapt, și după ce s-a luat la trântă cu sistemul, de fiecare dată doar pe Facebook, a fost promovat la mascați. După care și-a luat o alpaca ca s-o facă și pe aia vedetă.

Evident nu despre alpaca e vorba ci despre proprietar și felul în care împreună cu secretara de la Interne au exploatat emoțional și mediatic toată povestea cu milițianul ucis în Timiș de către un fugar.

Am să încep cu criminalul pentru că el e centrul atenției în cazul ăsta și despre el e musai să lămurim niște chestii.

În primul rând individul nu era un biet nevinovat care a fost prins într-o conjunctură dubioasă și a tras ca să se apere ci a era un individ cu un oarecare palmares de natură penală. Făcuse deja pârnaie pentru ucidere din culpă și acum era fugar după ce fusese condamnat pentru ceva tâlhărie. Singura pentru care a fost probabil dovedit.

Desigur, în tot acest timp nimeni n-a pus întrebarea corectă și anume ce căuta un astfel de individ liber pe străzile patriei?

Cine l-a făcut scăpat din părnaie și mai ales cine a neglijat faptul că un criminal condamnat umblă liber în așteptarea sentinței?

Evident vorbim tot de sistemul din care face parte și boacterul antisistem.

Faptul că ala umbla liber și că reușise să facă rost de un pistol în timp ce era judecat pentru tâlhărie spune multe despre felul în care își face miliția română datoria.

Astfel, primii vinovați pentru moartea polițistului din Timiș sunt fix colegii lui. Direct sau indirect. Apoi superiorii de la inspectorat și până la minister.

Am și eu prieteni prin miliția română și știu cum e filmul. Vara când organizează filtre umblă cu o cămașă pe ei, nu cu veste antiglonț.

Ca să faceți o comparație, în Spania, când se organizează un filtru sunt minim 5 polițiști echipați cu veste antiglonț și măcar doi dintre ei au puști semi-automate.

Apoi vinovat e însuși polițistul care a murit împușcat pentru că dacă după 30 de ani de la revoluție încă accepți să ieși în stradă pentru a prinde crimiali dotat doar cu o cămașă ieftină și un pistol Carpați îți cam meriți sorta.

E mișto cum toți criminalii ăia primesc dreptate pe la CEDO și chiar și prin tribunale naționale în timp ce milițienii de pe marginea drumului sunt mulțumiți cu condițiile în care-și exercită meseria și nu-și caută dreptatea și mai ales integritatea și demnitatea muncii pe nicăieri.

Probabil că e datorită spăgii pentru că atunci când ești complice nu prea mai poți să mărăi la stăpân cerând o zgardă nouă. Doar taci și rozi osul ăla zemos pe care ți l-a aruncat ultimul șofer șpăgar. Și ăla-i tot un infractor, dar nu se cuvine să vorbim de el acuma nu?

Cred că aproape oricare dintre noi cunoaște cel puțin un polițai șpăgar care face exces de zel în cazul oricărui amărât cu vreo rablă adusă din Germania, dar care închide ochii de fiecare dată când sare calul tovarășul politician sau mic afacerist local abonat la bani publici.

Dar astea sunt subiecte tabu. Nu interesează pe nimeni zilele astea și n-o să citiți despre ele în presă pentru că e mai OK să vorbim despre arhetipul polițistului perfect, victimă a criminalului și să exploatăm mediatic și sentimental toată povestea pentru a stimula setea de sânge a poporului român.

Evident, imediat după ce s-a consumat fapta și polițistul din Timiș a fost ucis s-au mobilizat forțele de ordine ca să-l prindă pe criminalul periculos pe care tot ele l-au lăsat să umble liber și să devină și mai periculos în tot acest timp.

Normal, doar a ucis unul de-al lor nu? Dacă fura un miliard de euro ca Hrebenciuc sau câteva sute de milioane ca Dragnea & co. și din cauza asta încă mor copii în fosele septice ale școlilor și grădinițelor nu era chiar așa de mare baiu. Copiii sunt neglijabili, mai ales ăia de țigani. Milițianul contează.

Așa că apărătorii libertății și dreptății și garanții siguranței din România s-au apucat să-l vâneze pe crimilalul rănit de plumbii din pistolul Carpați și s-au dus peste el dotați bine.

L-au găsit sub o pătură, transpirat și pișat și n-au ezitat ca să se pozeze cu el ca cu un trofeu pentru a dovedi poporului vitejia de care au dat dovadă atunci când s-au avânturat să facă dreptate.

Era mișto dacă bravii milițieni se pozau în felul ăsta și cu Dragnea atunci când sau dus să-l salte, sau măcar cu Năstase în timp ce era cu gâtul sângerând ca să vedem și noi condițiile în care trăiesc și sunt încătușați și ceilalți infractori nu doar ăia ratați.

Dar evident nu pot face asta din același motiv pentru care nu pot nici să se revolteze că au cămăși ieftine și pistoale Carpați.

Așa că se complac cu sistemul și dau poporului fix ceea ce dorește. Păine și circ. Mă rog, mai mult circ.

N-am niciun dubiu asupra faptului că ideea cu pozele a venit de undeva de sus de la minister pentru că altfel nu se lăuda secretara de la Interne pe site-ul oficial cu captura.

Evident, de la una care a orchestrat împreună cu alții șarada de pe 10 august 2018 nu mă așteptam la mai mult. Era previzibilă o astfel de scenetă pentru a mai spăla din imaginea terfelită de eforturile făcute pentru a-l spăla pe pârnăiașul Dragnea, însă abordarea boacterului antisistem m-a cam uimit.

În primul rând pentru că se aliniază cu abordarea ălora pe care el îi contestă și în al doilea rând pentru că recurge la sentimentalisme pentru a justifica circul și pentru că alimentează fără scrupule setea de sânge a ălora care-l urmăresc.

Într-un stat de drept, orice individ acuzat de vreo crimă e nevinovat până la proba contrarie. Doar un judecător poate să decidă dacă e sau nu vinovat respectivul, însă pentru boacterul antisistem și urmăritorii lui, cu toții judecători pe Facebook, presupusul criminal era deja judecat și condamnat. Încă dinainte să-l prindă măcar.

Ba mai mult, tortura e brusc justificată și justificabilă.

Să ții un om rănit care s-a pișat pe el de durere ca să-ți faci poze cu el în loc să chemi salvarea e o formă de tortură la fel cum e și ținutul infractorilor în închisori insalubre și prost dotate. CEDO o sancționa fără echivoc, doar că s-a sinucis criminalul și nu mai are cine să facă plângerea.

Evident nu vreau să insinuez faptul că ar avea ceva de-a face milițienii cu sinuciderea indiviului. Poate că avea motive întemeiate. Poate că n-a mai suportat tortura, că sigur l-au torturat să recunoască faptul că el a apăsat pe trăgaci. Sau poate că n-a mai suportat umilința când s-a văzut pe televiziuni și gazete pe jumătate leșinat și pișat tot în timp ce era flancat de doi milițieni.

Sau poate că totuși a citit comentariile de pe pagina boacterului antisistem și a realizat că lumea în care trăim merită oameni mai buni și integri cu oarecare principii morale, cam ca cele ale ălora care comentează pe acolo și astfel s-a horărât să facă omenirii un bine…

… sau poate că după 30 de ani de la căderea comunismului, în structura păstorită de secretara de la Interne încă au loc practici securiste. Dacă e să mă iau după pozele pe care le-au publicat eu unu n-aș exclude nici varianta asta mai ales că pare destul de plauzibilă nu?

În fond, oricum ar fi, moartea criminalului ar trebui să ne bucure pentru că a satisfăcut setea de sânge a poporului român și a răzbunat moartea milițianului nu?