Scrisoare domnului Bako

Domnule Dragos Bako, cu respectul pe care il port oricarui personaj de care aud, dar nu-l cunosc personal va scriu aceasta scrisoare in numele meu, nu al altora cum dumneavoastra ne-ati obisnuit in articolele din Tribuna.

Sincer mi-ar fi facut placere sa va spun aceste lucruri in fata, insa ma gandesc ca la scurt timp dupa ce ati fi deschis gura mi s-ar fi facut scarba nu de la vorbele pe care le-ati spune ci de la faptul ca gura v-ar mirosi a cacat, da cacat pe care l-ati lins din curul patronului dumneavoastra aproape in fiecare editorial pe care l-ati scris vreodata la gazeta.

Pentru multi dintre noi nu e o noutate faptul ca la Tribuna se scrie ce-I place sefului. In arhiva ziarului dumneavoastra nu se regaseste nici o stire negativa referitoare la domnul Carabulea, patronul domneavoastra, furnizor de incredere de cacat jurnalistic.

M-a amuzat teribil editorialul zilei de azi, editorial care teoretic ar trebui sa cuprinda cel mai important eveniment al zilei dupa etica jurnalistica. Daca faptul ca un oarecare jurnalist, in acest caz Calin Blaga nu a reusit sa stranga cele 2800 de semnaturi pentru a-si depune candidatura la senat reprezinta stirea zilei atunci eu imi dau jos palaria si ma inchin in fata pietrei de mormant a jurnalismului romanesc.

Prin faptul ca ati facut dintr-o suita de comentarii de pe Facebook subiect pentru editorialul zilei nu dovediti decat ca fie aveti dumneavoastra o vendeta personala cu Blaga fie cineva superior dumneavoastra in ierarhia societatii in care activati are aceasta vendeta personala cu Blaga.

Din cate stiu candidatura lui Blaga este un lucru public, numele lui in aceasta situatie este public, iar esecul si criticile si le-a asumat public si astfel nici o lege din tara asta si nici o prevedere a CNA nu va interzice sa dati nume in acest sens.

Problema este ca a da nume in astfel de caz poate fi asociat cu atac la persoana si astfel sunteti pasibil de o anumita incalcare a codului deontologic. Mi-e mila de dumneavoastra cand recitesc randurile pe care le-ati scris fiindca dupa cum sustineti sus si tare in articol dumneavoastra sunteti jurnalist, editorialist, unul foarte bun si apreciat dupa parerea dumneavoastra in timp ce eu sunt blogger.

Tocmai de aceea un astfel de articol prin prisma calitatii jurnalistice si a limbajului se preta scris pe un blog de “satira” de genul celui pe care scriu eu si a scris Blaga atatia ani fiindca un astfel de articol ironic si cu tenta denigratoare nu isi are rostul pe prima pagina, fie ea si web a unui ziar.

Imi place faptul ca ati inceput sa scrieti precum noi pe aici si dupa cum spuneam ma amuza. V-as fi apreciat poate daca acum cateva luni scriati un articol asemanator cu titlul “Nici nu stie Sibiul ce a pierdut! – Un important om de afaceri a fost condus in celula”. Poate asa dadeati putina dovada de demnitate personala nu profesionala.

In demersul dumneavoastra de a arunca cu rahatul pe care tocmai l-ati sters cu degetu de pe limba in Calin Blaga, nu ati facut decat sa sporiti confuzia sibienilor, dovada stand comentariile cu privire la acel jurnalist si sa aruncati mai degraba cuvintele de ocara asupra locotenentului protestatar facandu-l victima colaterala.

In incheiere nu vreau decat sa va multumesc pentru editorialul amuzant demn de Libertatea sau Click pe care l-ati scris. Probabil ca acei colegi ai dumneavoastra despre care amintiti in incheiere ca au plecat pe afara au avut coloana vertebrala si au refuzat sa manance rahat zilnic la fel cum a facut Calin odata cu demisia de la Sibiu 100%