Revelion 2009! sau Cum tiganizam Romania?

Anul acesta revelionul a fost putin mai special pentru mine. Daca in anii trecuti petreceam impreuna cu cei mai buni prieteni acasa la mine, pentru ca a 2-a zi sa plece fara sa ajute la curatenie, in ultimii doi ani situatia s-a cam schimbat.

Am renuntat in primul rand la organizarea de diverse petreceri la mine acasa si mai ales sa particip la anumite petreceri.

Din 2006 cand am infiintat Outfit-IT&C, timpul meu liber s-a redus considerabil si astfel nevoia de odihna a crescut. Pentru mine perioada sarbatorilor este o perioada plina in care lucrez de dimineata pana seara si astfel in cele 4 zile libere caut odihna.

Craciunul l-am petrecut in familie, la o cabana pe Valea Avrigului, o zona turistica extraordinara, dar care se va tiganiza si ea cu timpul datorita parvenitilor care si-au construit cabane si pensiuni.

Revelionul pentru mine nu reprezinta nimica, deoarece pentru mine nu a mai trecut un an. Anul trece pentru mine la sfarsitul lunii mai si atunci intr-adevar am motiv de sarbatoare.

O alta situatie care mi se pare bizara si aiurea de sarbatori este aceea de aface risipa si abuz de mancare si bautura.

Trecand peste aceste aspecte am sa incerc sa ajung la subiect. Revelionul intentionam sa-l petrec in pat, la TV, la fel cum faceam pe vremea cand aveam putin peste 7 ani si parintii mei inca erau impreuna. Imi aduc aminte ca ma uitam la TV pana dimineata pe la 2-3, la emisiunea de divertisment realizata de TVR 1, o emisiune din care erau nelipsiti Stela si Arsinel, Dem Radulescu, Florin Piersic si multi altii.

Anii au trecut, azi am putin peste 24 de ani, si desi in ziua de astazi avem cateva sute de posturi TV transmise fie terestru, fie prin cablu sau DTH, absolut toate emisiunile difuzate in noaptea de revelion mi-au provocat greata.

In 2004, multi au sarbatorit triumful democratiei in fata comunismului, un triumf utopic la fel ca si democratia din aceasta tara. Tot in 2004, indemnati de foamea din satra, rromii nostrii s-au apucat de cantat. Studiourile de inregistrari de garsoniera si pseudomuzicienii au aparut ca ciupercile dupa ploaie.

Profitand de muzicalitatea melodiilor orientale, niste asa zisi compozitori au copiat fara nici o problema negativele acestor piese muzicale, au aruncat niste versuri analfabete peste negative si uite asa au luat nastere manelele.

Debutul manelelor a insemnat si inceputurile tiganizarii Romaniei. De ce spun asta? Ei bine cei care s-au uitat la TV de revelion stiu despre ce vorbesc.

In goana dupa audienta Antena 1, televiziunea patronata de Felix, a difuzat PARANGHELION, o emisiune jalnica cu vedete care fac glume tragice si se asteapta ca lumea sa rada la ele. Piesa de rezistenta a fost insa pleiada de manele care au incercat sa reprezinte coloana sonora a emisiunii.

Nici ProTV-ul nu s-a lasat mai prejos, dupa ce in urma cu 1 an sau doi si-au batut joc de imnul national al Romaniei, au adus din satra de la Buftea pe tiganii actorii din Regina ca sa faca emisiune de Revelion.

PrimaTV a incercat sa faca o emisiune de divertisment folosindu-si singurele vedete din dotare, carcotasii, mondenii si echipa de la trazniti din nato.

Despre celelalte televiziuni nu pot spune multe deoarece nu le-am urmarit programele, exemplele de mai sus sunt suficiente pentru a dovedi ca poporul se tiganizeaza cu televizorul.

Over & out