Prima mea zi de scoala

In sfarsit, dupa multa vreme, o provocare interesanta. Si normal de la Gigel. Sa va povestesc cum a fost prima mea zi de scoala.

Cum stau prost cu memoria de lunga durata (efecte imbatranirii rapide datorate gaurii din stratul de ozon!) incerc sa scot din adancurile cerebelului cateva franturi de amintiri. Ma bazez si pe cateva fotografii alb-negru de la momentul cu pricina, care mai ajuta la improspatarea memoriei.

M-a dus tata la Liceul Pedagogic (asa se numea atunci) unde eram deja inscris la o invatatoare batrana. Eram ultima ei generatie inainte din pensionare. Stateam toti in curte, curiosi, emotionati cu flori in mana si ghiozdanul mare in spate. Mai tineti minte ghiozdanele alea patratoase din musama, comuniste? Toti in uniforme scolare. Dupa discursuri in curtea scolii am fost incolonati pe clase, doi cate doi. Stateam in rand baietii cu baietii, fetele cu fetele. Eu eram insa de mana cu o fata… Cum ne puneau parintii si invatatoarea. Unii parinti se cunosteau.

Apoi am marsaluit pana in sala de clasa. Cum era o cladire foarte veche, coridoarele lungi si scarile intunecate te intimidau… Fosta manastire de maici… Cate amintiri am de acolo… si frumoase si haioase si urate… Dar sa nu divaghez. In clasa am fost pusi in banci pe criterii care imi sunt total straine. Cert este ca am ajuns prin ultima banca unde am ramas pana la terminarea liceului… la alegerea mea. Aveam o vecina cu mine in clasa si am fost postat cu ea in banca pentru inceput. In clasa, iar discursuri, de la invatatoare catre noi si parinti. Nu s-au intamplat prea multe in prima zi de scoala, dar emotiile au fost mari atat pentru noi, copiii, cat si pentru parinti. Firesti. Parintii au plecat si noi am continuat cu invatatoarea. Nu tinea ore, ci ne spunea tot felul de chestii despre scoala. Neimportante, de aceea le-am si uitat. imi amintesc bine insa prima pauza! De altfel pauzele au fost momentele favorite din timpul scolii. Acolo era distractia maxima!

PS: Va las pe voi sa ma recunoasteti in fotografii…

Căutări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *