Preoti bogati

Am citit in Sibiu Standard ca sunt in judetul Sibiu, doar la tara, preoti ortodocsi la limita saraciei. Nu au bani destui unii nici de salarii. Preotii se plang ca banii dati de stat sunt putini si din comunitatile sarace in care slujesc nu au ce strange. Sincer ASTIA sunt adevaratii preoti.

Dar propun arhiepiscopiei si protopiatelor o solutie: luati taxe mai mari de la preotii de la oras care se scalda in bani, masini si case si dati celor saraci…ca parca asa va invata Biblia sau nu mai stiti ce scrie acolo? Nu stiti ce preoti s-au imbuibat si dau pe dinafara si la propriu si la figurat? Vreti sa va fac eu o lista?

Căutări:

2
Lasă un răspuns

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

hahahaha, tie iti completeaza salariul, sa zicem, CTP”-ul”? :))) Din ce mai cunosc eu prin Sibiu, salariul unui preot este sustinut jumatate de la stat si jumatate de parohie dupa care vin aplicate taxele si impozitele (adica pe total).Deci, cand merge preotul sa-si ridice jumatatea de salar din partea statului ii sunt aplicate taxele si impozitele lui, taxele parohiei si alte contributii cerute de patriarhie.Nu sunt putine cazurile in care preotii se duc la protopopiat ca sa mai dea bani in loc sa ia. Singurii bani lichizi pe care-i mai vede sunt cei de la parohie, care si astia variaza… Read more »

ion ion

Fratilor: Drama lui Mihai Feraru de 52 ani a inceput in anul 1990 cand i-a murit un copil in varsta de 6 ani, intr-un accident de masina, Au urmat ani de chin cumplit pana-n anul 1994cand a suferit primul infarct miocardic anteroseptal,, pe vremea aceea muncea la combinatul siderurgic galati, la 2 ani a suferit si al 2 lea infarct miocardic, urmat de un tragic accident vascular cerebral, chiar din trunchiul cerebral, care la paralizat ptr tot restul vietii sale, ,partial,, a urmat iar si iar ani de chin ptr a se recupera cat de cat, acum mihai poate sa… Read more »