O cursă a retardaților

yq9GsRW

În jurul orașului Palma (capitala arhipelagului Balear și a insulei Mallorca) s-a construit acum foarte mulți ani o centură ocolitoare pentru ca ăia care n-au treabă la județ să nu se mai bage prin oraș ci să-l ocolească.

Mă rog, scopul tipic al oricărei centuri ocolitoare.

Centura s-a construit cu trei benzi pe sens, chiar patru pe alocuri și s-a dat în folosință în regim de autostradă având noduri de legătură cu cele trei (unii ar spune patru) autostrăzi care străbat insula.

Până de curând era o porțiune ideală de 20 de km. pe care puteai să-i străbați în mai puțin de 10 minute.

Din păcate acum ceva vreme au venit la putere comuniștii și cum n-aveau suficiente voturi au făcut coaliție cu ecofasciștii și împreună s-au pus într-o zi pe fumat un joint și ascultat la discursurile delirante ale Gretei.

Așa au avut ei o revelație și au decis să reducă limita de viteză de la 120 la 80 km./h.

Ca să nu polueze zic ei, deși orice individ ce intelectual are mai multe clase decât un tren personal știe că nu toate mașinile sunt la fel și dacă la Dacie consumul (și implicit poluarea) nu e așa de mare fiindcă la 80 nu ții mașina nici prea turată nici subturată la un Opel cu motor de 2.2 de exemplu n-ai cum să mergi la 80 fără să consumi aproape dublu decât la 120. Asta făcând abstracție de faptul că matematic vorbind petreci cu 30% mai mult timp în același loc.

În fine, n-am să intru în detalii tehnice pentru că cine cunoaște știe despre ce e vorba.

Ideea e alta.

Traficul s-a mutat acum prin oraș fiindcă prin oraș distanța e de vreo 10 km., pe arterele principale sunt tot 3 benzi în marea lor majoritatea, iar limita de viteză e de 50 km./h.

Practic mergând prin oraș, cu semafoare și giratorii tot ajungi mai repede în capătul celălalt. Exceptând desigur vreo trei jumătăți de oră zilnic când e oră de vârf.

Genialitatea ecofasciștilor se face remarcată și de data asta pentru că în loc să ai 200 de mașini pe șoseaua de centură unde ar polua doar ghetoul ai 200 de mașini pe centru unde-i poluează pe boemi.

De multe ori m-am întrebat dacă treaba asta nu e ceva premeditat fiindcă se știe că ghetoul îi votează pe ăștia în timp ce boemii nu.

Mereu am ajuns la concluzia că sigur nu-i duce mintea atât de departe.

Revendind la șoseaua de centură.

Uneori n-am de ales și trebuie să circul pe ea ca să nu mă abat de la traseu sau ca să evit ora de vârf și de fiecare dată când mă încadrez pe șoseaua de centură de pe orice alt drum simt că particip la o cursă a retardaților.

Aproape nimeni nu merge fix cu 80.

Nu sunt radare sau mă rog, sunt dar doar consultative, nu sunt pentru a trimite acasă amenzi ci ca să vadă ăia de la supravegherea traficului că lumea se chinuie să respecte.

Așa se face că în funcție de cum își controlează fiecare erecția, unii merg cu 82, alții cu 84, alții cu 86 sau chiar cu 88 sau 90.

Nimeni nu stă la 80 fix și nimeni nu stă după nimeni când mai sunt trei benzi libere.

Cu toții forțăm puțin limitele, unii dintre noi în încercarea de a nu ține mașina prea turată sau prea subturată.

Și ne întrecem cu toții acolo ca niște idioți fără prea multă minte.

Participăm practic la o cursă a retardaților unde toți vor să ajungă la linea de finish cât mai repede fără să accelereze mai mult.

Mi-am adus aminte de treaba asta de mai sus când am văzut postarea asta pe Reddit (r/dataisugly):

Facem abstracție de la faptul că ăia 0,3% ocupă în graficul ăsta cât aproximativ 20%, așa ochiometric și dacă n-am chiulit de la orele de geografie ajungem la concluzia că și treaba asta cu vaccinarea e tot un fel de cursă a retardaților.

În primul rând pentru că pe hartă Irlanda (cu tot cu Irlanda de Nord ce nu le aparține) e cam 1/3 din Marea Britanie.

În al doilea rând pentru că populația Irlandei e de vreo 5 milioane în timp ce cea a Marii Britanii e de vreo 68 de milioane:

Matematic vorbind Marea Britanie a vaccinat (conform datelor din graficul de mai sus cu care își fac ăștia propagandă) vreo 49.227.644 oameni, iar în același interval de timp Irlanda a vaccinat 3.619.208 indivizi.

Pare foarte legitimă și concludentă comparația nu?

Pentru mințile inguste cel mai probabil că da.

Tocmai din cauza asta iau orice statistică legată de COVID19 cu puțină lămâie pentru că toți dau dumele astea ca să dea bine în ochii fraierilor și argumentul suprem e cantitativ nu calitativ.

Ceva destul de tipic în regimurile comuniste unde importantă era producția la hectar (fie că vorbim de agricultură sau de uzină) unde conta exclusiv cantitatea și nu calitatea.

Așa e și cu vaccinarea, nu contează că mulți din ăia vulnerabili au rămas pe lângă fiindcă s-au grăbit să se vaccineze hipsterii ecofasciști și sexomarxiști ca nu cumva să crape vreunul dintre ei și să rămână lumea asta nesalvată și nu contează că în funcție de nivelul de sărăcie (sau poziție socială cum vă place la voi la romeni să ziceți) calitatea vaccinului administrat a fost discriminatorie, iar ăia mai vulnerabili au luat de cele mai multe ori vaccinul mai slab.

Contează doar procentele astea, care pentru oamenii care își permit puțin timp de gândire la ora de procesare a unei informații pe subiect sunt irelevante.

Apropo de procente.

Câte știri ați văzut în ultimul an și jumătate unde se spunea că rata de supraviețuire după primul an de COVID19 a fost de 97% !?

Exact!