Media(fax)fail

mediafax fail

La Mediafax ca si la alte case mai mari jurnalismul se face folosind twitter, facebook sau reddit (eventual si 4chan) si mai putin sursele de informatii concrete.

Stiu e iarna, e frig si e mai comod pentru redactorii de la Mediafax sa stea comod la birou si sa umple feedul de stiri cu continut de rahat gen cel din imagine:

 

mediafax fail

La prima vedere titlul stirii pare sa aiba un interes de cultura generala si starneste o oarecare curiozitate. Stirea in sine in schimb lasa de dorit fiindca in afara de titlu si 2 imagini de proasta calitate nu exista nici un fel de continut. Ba mai mult cine a avut inspiratia sa posteze o astfel de stire nici macar nu s-a sinchisit sa traduca imaginea in cauza fiindca nu-i asa toti romanii sunt academicieni ai limbii engleze.

Daca moartea jurnalismului de gazeta inseamna astfel de articole probabil ca jurnalismul ca profesie ar trebui sa fie trecut la gradul de munca necalificata.

Datorita unor astfel de stiri si mai ales a unor titluri gen „breaking news”, „nu o sa-ti vina sa crezi” etc. am renuntat sa mai urmaresc feeduri de stiri si urmaresc doar jurnalisti.