Leapsa Mazemania

Va propun o leapsa noua. Nu una preluata de la altii ci opera Mazemania. Sa vedem daca va prinde… Ca e pentru cunoscatori….

Leapsa are un set de 3 intrebari la care trebuie sa raspundeti pe loc, plus un bonus… si apoi sa o dati leapsa mai departe… normal la 3 persoane.

1. Care a fost prima poezie citita?

Raspunsul meu: cred ca prima a fost Zdreanta. Deja o auzisem citita de sora mea sau altcineva, dar m-am gandit ca e bine sa o citesc si eu… Dar nu bag mana in foc ca asta a fost prima pentru ca nu stau bine cu memoria.

2. Care a fost ultima poezie citita?

Ehe… poezia mea favorita din tinerete si pe care o recitesc din cand in cand sa mi-o aduc perfect aminte: Izvorul noptii de Lucian Blaga (sic!). Cititi-o si voi…

Frumoaso,
ti-s ochii-asa de negri incat seara
cand stau culcat cu capu-n poala ta
imi pare,
ca ochii tai, adancii, sunt izvorul
din care tainic curge noaptea peste vai
si peste munti si peste sesuri,
acoperind pamantul
c-o mare de-ntuneric.

Asa-s de negri ochii tai
lumina mea.

3. Ai scris vreodata o poezie? Daca da, ce ai facut cu ea?
Am scris multe poezii. Multe au ramas in caiete uitate de vreme. Altele au ajuns pe la fete cand eram in liceu. Am scris si in ultimii ani, unele chiar publicate pe blog. Ultima mea muza este chiar sotia mea!

BONUS

Eu incep o poezie… Cine preia leapa sa adauge un vers… cine preia leapsa de la acela/aceea sa mai adauge un vers si tot asa… sa vedem unde ajungem.

Treceau cocori spre asfintit…

…..

Acum dau leapsa poeziei catre Ada, Printre vise si Suflet pierdut. Cel mai greu a fost sa aleg doar trei destinatari ai leapsei. Asa ca o poate prelua oricine mai are pasiune pentru poezie…