Inglourious Basterds

Inglourious Basterds  Ce poate da din combinatia Quentin Tarantino si Brad Pitt? In 2009 am primit rasupunsul: Inglourious Basterds. Un film despre razboiul al doilea mondial, DAR intr-o realitate paralela, o istorie imaginata de regizor. Cine stie filmele lui Tarantino intelege ca nici acesta nu putea face exceptie: violenta cat curpinde. Dar sa il vezi pe Brad Pitt in rolul sudistului american ajuns sef de trupa evreiasca pusa pe ucis nazisti… ehe! Este genul de film la care lumea pleaca din sala la jumatate sau inca din primul sfert. Nu toata lumea, dar grosul. Cine rezista pana la final se intreaba daca a avut sens vizionarea filmului sau mai bine faceau altceva in timpul acela. Ramai cu senzatia umorului negru evreiesc, anti-nazist, dar si cu gandul ca poate regizorul a vrut sa transmita ceva… Depinde de audienta, cu Tarantino nu poti stii niciodata.
PS: Cel din imagine CHIAR este Brad Pitt..

12
Lasă un răspuns

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted

“Este genul de film la care lumea pleaca din sala la jumatate sau inca din primul sfert. Nu toata lumea, dar grosul.”

???????????

Hmmm, din ce ai scris nu inteleg daca ti-a placut sau nu filmul… Oricum, vad ca te-ai dat pe filme de 2009 asa ca am sa iti fac si eu o recomandare care se incadreaza: Limits of Control, al lui Jarmusch.

An Nou Fericit, restul e cancan!

mie cred ca o sa-mi placa, desi n-am vazut decat inceputul

adevarul e ca are un umor interesant. si e cotat pt Oscaruri…

kolcs

nu am vazut pe nimeni iesind de la film, nu am auzit de nimeni iesind de la film, si nu am citit de nimeni iesind de la film (cel putin nu in numar care sa merite sa fie consemnat). E violent, da, dar asta a incetat demult sa fie un motiv pentru ca oamenii sa iasa in masa de la filme, decat in cazul in care violenta nu e in exces de exces (vezi “Antichrist”, noh ala e genul de film de la care pleaca lumea en-gross, desi nu romanii, cel putini la TIFF au plecat putini). In plus e… Read more »

Nu stiu ce-ai inteles tu din filmul asta, dar mie mi se pare o lectie de cinematografie, la fel ca multe alte “predate” de Tarantino. In anumite momente suspansul este de-a dreptul dureros, creaza intr-adevar o situatie de discomfort, dra asta nu inseamna ca nu e un film foarte bun.