home sweet home

Dupa mai bine de 2 ani de munca fara concediu, mi-am luat si eu cateva zile liber si am plecat in Palma de Mallorca. O destinatie turistica excelenta, detalii in curand.

Azi, m-am intors acasa. Pe durata calatoriei, am trecut prin 4 aeroporturi, la Otopeni, Milan, Barcelona si Mallorca. Mireasma tarii mama am simtit-o inca din Barcelona, cand la urcarea in avion am intalnit cativa romani, fitosi din cale afara, cu haine de firma (furate probabil). Dupa un zbor placut de 3 ore am aterizat la Otopeni, un aeroport mic in comparatie cu celelalte.

Odata coborat din avion am gustat din plin din bunatatile tarii, ecrane care nu mergeau si nu afisau de unde se ridica bagajele, controlori de pasapoarte care nu raspund nici la salut si te privesc cu dispret, soferi de taxi (probabil majoritatea fara licenta) care nici nu te lasau sa iesi pe usa din aeroport ca te luau cu japca sa mergi cu ei, politisti care vindeau ponturi hotilor din zona, toalete care miroseau mai rau ca orice loc in care am fost vreodata si nu in ultimul rand paznicul de la parcare care in loc sa asculte la statie ce se intampla, asculta manele la un telefon de ultima generatie luat in rate de la Altex.

Minunata Romanie m-a facut sa uit pe moment de unde vin si ce am vazut acolo. La iesire din aeroport imi aduc aminte ca e campanie electorala. Primul banner pe care l-am vazut a fost cel al aliantei PSD-PC, vopsit bineinteles in culoarea specifica comunismului. Din cadru nu putea lipsi nici actuala guvernare, premierul Tariceanu zambind ironic pe afise si bannere lipite pe fiecare stalp din Otopeni.

In zona aeroportului sunt constructii frumoase, firme care se respecta (chiar si reprezentanta Ferrari), dar din pacate santurile sunt pline de gunoaie si animale moarte care iti iau rasuflarea. Si cum romanul este prieten cu paharul, trebuie sa mentionez ca doi cetateni putin cam turmentati se tineau de un stalp citind probabil afisele electorale si intrebandu-se “eu cu cine votez?”.

Trecand peste toate aceste aspecte minore din viata noastra, ma bucur ca am ajuns in Romania. De ce? E simplu. In occident nu e civilizatie si nici democratie. In Romania fiecare face ce vrea si ce poate, facandu-si propria lege, in occident fiecare face dupa cum spune legea.

va continua… acuma imi e somn