Eurovision, politica si barfe

Aseara am prins secvente din finala Eurovision 2009. Cei ce mi-au placut nu au castigat. Oricum piesa Romaniei din start am catalogat-o perdanta (eu la finala romaneasca alegand melodia Dear Mama). Trecem dincolo de cine a castigat si cine nu. Am citit azi un amplu material in Daily Mail (englezi) despre concursul de aseara. Comentariul mi s-a parut destul de bun, dincolo de subiectivismul tipic in ce priveste reprezentanta UK. Interesant cum au caracterizat-o pe Elena din Clinceni (a noastra ca doar nu cea din Troia!), tipa aia care se dadea la TV zilele trecute ca cea mai frumoasa de acolo… englezii spun ca a facut playback, si de fapt cineva din spate canta… Oare asa sa fie? Mai bine mergea Romania cu fetitele alea decat cu pitzi din astea. Erau mult mai naturale!

Evident Eurovision e un concurs politico-diplomatico-muzical. Voturile adesea se dau pe prietenii si dusmanii. Interesant ca cei din Georgia au fost fortati sa se retraga din competitie pentru ca aveau o melodie “We Don’t Want Put In” care ducea cu gandul la noul tar al Rusiei…. si li s-a spus sa plece acasa sau sa vina cu alta melodie. Si georgienii au ales sa plece acasa…. Ascultati mai jos melodia Georgiei si versurile….

Stephane & 3G – We Don’t Wanna Put in Song Words

Some people tell you the stories
To drag you down to the knees
But let me tell you, don’t worry
No worries, no worries

Another glass of my moonshine
Will kick the hell out of me
But let me focus on good stuff
Some good stuff, just good stuff

We don’t wanna put in the negative move
It’s killing the groove
I’m trying to shoot in some disco tonight
Boogie with you

So many people are whining,
They’re freakin’ all day long,
The bitchin’ will last forever
And ever, and ever

You better change your perspective,
Your life won’t be outta luck,
A groovy sun will be rising,
Be rising, it’s rising.

We don’t wanna put in
The negative move,
It’s killin’ the groove.

I’m a-try to shoot in
Some disco tonight
Boogie with you

I like all Europe contries, and I love Europa
Say: give me sexy yeaah
Give me sexy yeaah

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

Orice melodie am fi ales sa ne reprezinte la Eurovision nu ar fi obtinut un punctaj mai mare decat cel al Elenei.
E clar ca tarile vecine se voteaza intre ele. Nu mai conteaza melodia sau prestatia.
Eu nu inteleg de ce ne mai chinuim…

In articolul din Daily Mail se scrie in sus si in jos de Dita von Teese, de parca ar fi avut un te miri ce mare rol in Eurovisionul de anul asta…ca a dat putin din fund pe piesa lui Oscar Loya, mare lucru. Iar presupunerile rautacioase la adresa Elenei raman simple presupuneri. Cine a fost pana acum la concertele ei, stie ce poate. Si da, intr-adevar, mi s-a parut cea mai dragutza fata de anul acesta de la Eurovision, nu doar “s-a dat” cea mai frumoasa. E bine cand oamenii sunt increzatori in ei, in fortele lor, in aspectul… Read more »

Lasa ca o castigat un Harry Potter. Oricum Elena are o voce buna, insa nu poti face bici din melodii de kk. Moldovenii au fost mai buni decat noi. Nu inteleg de ce se felicita atata englezii, au avut o melodie seaca, liniara, previzibila.la fel si aia de pe locul 3.Dar in general, melodii mai bune decat in anii trecuti

Daca fiecare tara isi voteaza vecina sau aliatii nu are nici un rost sa se organizeze Eurovisionul…doar sa se cheltuie 43 mil de Euro… Trebuie o schimbare….iar Elena a fost singura alternativa pentru Moscova