Europarlamentari romani

Gata si cu euroalegerile! Toata Europa a mers la vot si s-a exprimat. La fel si romanii. Doar 22%. Si mi se pare firesc. Cine vrea sa inteleaga acest absenteism, il va intelege, cine nu declara precum Cindrea de la PSD Sibiu ca e vorba de o conspiratie PDL. Rezultatele nu m-au surprins deloc. A iesit si Elena Basescu si Becali cu Vadim si altii. Avem exact reprezentantii poporului nostru. Nu ma mira si ii felicit pe toti pentru reusita. Abia astept show-ul din Parlamentul European. Poate asa ne baga si pe noi cineva in seama. Ce nu inteleg unii e ca TOATA Europa de Est are o prezenta la vot scazuta, ceea ce e un semnal de alarma pentru Europa de Vest. Noi, esticii, le aratam astfel obrazul vesticilor care prea repede s-au spalat pe miini de noi.

O alta particularitate, dincolo de victoriile celor doua mari partide europene, este cea a “Celorlalti”. Sunt 12% europarlamentari neinregimentati in niciun partid european. Si printre acestia sunt  si nationalisti. Pentru prima oara in PE au intrat ceva nationalisti. Mai multi decat 1-2 ca pana acum. Cam toate tarile, inclusiv Marea Britanie, au trimis nationalisti sau extremisti. Asta e Europa!

Alegerile pentru PE au aratat si in Romania ca avem o tara in continuare divizata intre PSD si PDL, tot la egalitate. Pe cine sa fi votat? Comunistii cu relatii din PSD, securistii din PC sau pe cei imbogatiti din PDL? Toate dau un FSN! Sau pe elitistii din PNL? Ori extremistii din UDMR sau PRM? Sau cu independentii? Ori poate cu partidele de buzunar PNTCD sau Forta Civica? Nu aveai cu cine vota. Partidele mari au candidat cu aceiasi oameni, fara doctrina si program, ci doar cu promisiuni electorale de la telefoane mobile pana la faina, carnati si bere. Cineva imi zicea ca au fost cele mai furate alegeri din 1990 incoace. Probabil. Pai fara furt credeti ca era 22% prezenta la vot? Nici 10%! Dar asa cu mici, bere, bani, telefoane, actiunea autobuzul si alte tehnici inventate de FSN entru furtul la vot s-a ajuns la rezultatul de acum. Astia sunt romanii, asa le sunt si politicienii.

Am mers la vot din 1996 la toate alegerile. Acum am decis sa stau acasa. Mi-e greata de politica. Culmea nu doar mie, ci si la 80% din romani!