EU CRED!

In ultimele zile tot mai multi cunoscuti imi spun ca prin alegerea mea imi sifonez imaginea publica – putina cata era. Iar eu de fiecare data le raspund ca eu cred cu tarie in ceva: cred in democratie si in re-instaurarea ei la Sibiu. Putin imi pasa de imaginea publica. Din contra! Cred ca acel ce adevar graieste, cei ce cred in adevar il vor asculta, cei ce nu cred in adevar si s-au inchis intr-un univers ireal, nu il vor asculta.

EU CRED in democratie. Cred in aceea democratie care permite cetatenilor sa se exprime si in care administratia locala ii asculta.

EU CRED in libertatea de exprimare a oricarui individ prin orice mijloace fara a-i fi teama de persecutii sau amenintari.

EU CRED in dreptul fiecaruia de a gandi si a face ceea ce vrea, atata timp cat nu incalca liberatea celor din jur. Nu cred in abuzurile ce se bazeaza pe interesul suprem al poporului/tarii sau in cele ce limiteaza libertatea individului interpretand cele spuse mai devreme in interesul puterii statului sau a unui grup de interese.

EU CRED in egalitatea de sanse pentru orice categorie sociala! Cred ca tiganii, homosexualii, non-ortodocsii sunt oameni ca sim restul si isi au rolul si locul lor in societate, egali cu ceilalti. Egal nu inseamna la fel. Suntem toti diferiti, dar diversitatea este frumoasa! Cred in drepturile femeii de emancipare si de a avea sanse egale in accesul in ierarhia sociala si nu numai.

EU CRED in non-violenta. Nu sunt Gandhi, dar cred ca principiul non-violentei e singurul care te poate calauzi in viata.

EU CRED in fericire si iubire. Cred ca aceste doua componente nu ar trebui sa lipseasca din viata nicicunui individ. Ele sunt liantul care ne ofera sansa unei vieti implinite.

EU CRED!