Eu am o problemă cu cifrele

Nu mi-a plăcut matematica, nici acum nu-mi place așa de mult, dar zi de zi mă lovesc de ea și n-am ce face, musai s-o accept în casa mea ca iehoviștii pe Isus.

Ori dacă cu matematica n-am o problemă așa de gravă, cu statistica nu mai pot pentru simplul fapt că 99% dintre statistici sunt viciate.

De cele mai multe ori prin statistică se transformă relativitatea în certitudine și valoare fixă ceea ce nu e.

Chiar aseară socoteam procentul de oameni decedați în baza totalului la nivel mondial.

Era vorba de 3 milioane de infectați (confirmați) și vreo 260 mii de morți ceea ce matematic duce rata de mortalitate undeva la 0,08%, departe de orice scenariu apocaliptic prezentat în media și de așa-ziși experți.

Dacă ne-am lua după faptul că vorbim de fapt de o statistică viciată fiindcă nu s-a testat TOATĂ populația mapamondului ca să se confirme că numărul de infectați cu COVID19 e doar de 3 milioane și că nu s-au făcut analize concrete ca să se stabilească faptul că cei care au murit au făcut-o exclusiv din cauza COVID19 și nu din din cauză că au avut alte alea s-ar putea ca procentual rata de mortalitate să meargă mult mai jos.

Am mai spus-o la un moment dat și am s-o repet.

Virusul ăsta n-a apărut în martie, nici în decembrie ci e de ceva vreme și a avut timp ca să se propage.

E aproape imposibil ca virusul ăsta să se propage în întreaga lume în câteva săptămâni ca să ajungă la cei mai vulnerabili dintre noi.

Mai ales dacă ținem cont de faptul că perioada de incubare și activitate e de minim 7 zile și că foarte multe din rezultatele pozitive pot să fie relaționate cu cazuri de oameni imunizați care mai aveau doar reminiscențe inactive ale virusului în corp.

Ori dacă e așa, toată abordarea asta n-a fost mai mult decât un stress-test pentru guverne, societate și economie pe care din păcate majoritatea țărilor l-au picat.

S-ar putea să mă înșel în privința asta și să fie doar o greșală de calcul din partea mea, deși am cam revizuit de vreo două ori cifrele și par să fie corecte.

Dar dacă nu greșesc și toată șarada asta s-a bazat pe incompetență și rea voință?

Oare o să cerem responsabilități?

Dincolo de asta, dacă ați ajuns până la final e musai să luați în calcul și articolul ăsta de pe profit.ro că e destul relevant apropo de subiectul ăsta.