Despre barbati … altfel (I)

Pentru ca Lucian a lansat prin ultimele posturi o provocare in blogosfera, m-am gandit ca e timpul sa ma exprim si eu despre barbati si, firesc, despre femei asa cum vad eu lucrurile. Poate altfel. Pentru ca niciun barbat nu poate vorbi despre ce simt si cred femeile fara sa fie naiv, ma rezum sa vorbesc despre sentimentele si gandurile barbatilor…altfel.

Traim intr-o societate atat de tabloidizata, poate si datorita televiziunii si presei scrise, poate si datorita unei culturi a formelor fara fond atat de pronuntata, incat uitam esenta masculina. Ce ne face barbati? Ce ne deosebeste de omul din Neanderthal, de baieti sau de te miri ce alte specii surogat care se bat cu pumnul in piept ca sunt barbati. Repet: nu stiu ce vreau femeile, dar stiu cum pot fi barbatii.

Nu stau sa va descriu multitudinea de cocalari, gigolo, macho si alte sub-specii ale omului din Neanderthal. Nici de copiii teribilisti si fitzosi care cred ca frumusetea fizica e totul sau banii din portofelul de la tata. Inca mai exista barbati. Oameni onesti, cu idei personale, cu un stil aparte de a fi fara a epata, cu sentimente.

Apropo de sentimente: stiti ca si barbatii plang? Poate de prea multe ori isi inghit propriile lacrimi pentru a nu fi catalogati “gay” sau “femini” si pentru a subscrie unui stereotip social ca “barbatul e intotdeauna puternic”. Aiurea!! Barbatii sub masca puterii ascund o tona de probleme emotionale. Atata tot ca nu si le prea exprima. Sau cand le exprima o fac tot prin uzul fortei.

Barbatii declama ca vor sa fie singuri, dar mereu cauta sa fie cu cineva. Indiferent ca sunt cu o partenera pe noapte sau schimba prietenele anual, ori sunt cu pritenii la bere sau la un joc de carti. Barbatii NU suporta sa fie singuri. Majoritatea. Asta pentru ca mereu sunt exceptii care confirma regula si nu putem generaliza… Barbatii depind de anturaj, in orice forma ar fi acesta: personal, profesional etc. Simt nevoia de a fi in preajma cuiva, daca se poate a unei/unor femei. Astfel se valorizeaza multi barbati, altfel ar fi niste bieti baieti. Asa devin cocalari, macho, gigolo etc. Mai sunt si barbatii sociabili, pentru care nevoia de a nu fi singuri se compenseaza in activitatile de grup sau in compania prietenilor si a unor noi cunostiinte.

Oricum ar fi barbatii mai intai actioneaza si apoi gandesc…

PS: Am introdus in meniul din dreapta un sondaj pentru femei. Daca nu va regasiti raspunsul comentati aici, de fapt comentati aici, indiferent de raspuns!

13
Lasă un răspuns

13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
newest oldest most voted

foarte dragut cum vii tu in apararea barbatilor, mai ales chestia cu barbatii actioneaza si apoi gandesc…asta ne deosebeste pe noi, femeile, de voi, barbatii 🙂

dar ce au barbatii bogati, de nu-i iubeste nimeni?! 🙁

Haha… nici noi nu suntem prea altfel. Voi actionati si ganditi, noi ne dam drumul la nervi si actionam in consecinta…
In chestionarul tau, politetea iesit cam pe la sfarsite…Cred ca e cel mai important lucru intr-o relatie. Politetea implica respect, respectul duce la sinceritate, daca esti sincer nu poti sa nu fii tandru cu persoana iubita… si uite asa…

Barbatii (nu) vor sa fie singuri! 🙂

dayo

Da…ai cam slefuit imaginea barbatului…dadea mai bine daca postul asta il scria o femeie…:)…barbatii nu prea au credibilitate….mai ales cand se lauda 🙂

Andreea Vaas

wow arata mult mai bine pe noul domeniu…No6. o slefuim si pe a fetelor

lili

Cred ca barbatii din ziua de azi “afiseaza” un anumit comportament pentru a se putea “descurca” in societate. Barbatii inteligenti, sensibili, amabili, politicosi sunt considerati “fraieri” de restul asa-zisilor smecheri. Sunt uneori exclusi din anumite cercuri, dar sunt exclusi si de anumite femei care vor sa fie vazute in preajma unor barbati a caror putere este data de masini scumpe, de relatiile cu anumiti oameni influenti. Asta le face si pe ele sa se simta mai puternice. Iar aceasta falsa aparenta nu tine mult, asta deoarece acest gen de barbati nu suporta stabilitatea, vor tot timpul ceva nou. Insa femeile… Read more »

Quintal

Femeile cauta barbati cu bani si masini scumpe, jmecheri, etc pentru ca modelul societatii noastre de acum spune ca acei barbati sunt cei mai descurcareti si mai capabili sa ingrijeasca pe respectiva domnisoara. Pentru ca indiferent cine suntem (chiar daca ne consideram fiinte superioare) actionam in virtutea unor instincte ancestrale si animalice. Astfel barbatii intodeauna vor incerca sa se “realizeze” sa obtina acele atribute si posesiuni care il definesc drept un individ de succes in societatea in care traieste iar femeile vor incerca sa il atraga pe acest individ de “succes”. Aceste lucruri sunt scrise adanc in fiinta noastra si… Read more »

Lili

Nu cred ca doar barbatii cu masini scumpe pot intretine o femeie. Pana la urma urmei, cum spunea si Calin, femeia din zilele noaste nu mai sta doar la cratita si face copii. Femeile au job-uri bune si sunt respectate. Mai mult, a “intretine” o relatie nu se refera doar la bani, ci inseamna sa respecti acea relatie si sa o intretii cu dragoste si intelegere. Lili

As adauga la lista atentia acordata persoanei iubite. Aici ma refer la tandrete, generozitate, ajutorare, si toate acele lucruri care fac femeile sa se simta importante in viata unui barbat.