Despre barbati … altfel (I)

Pentru ca Lucian a lansat prin ultimele posturi o provocare in blogosfera, m-am gandit ca e timpul sa ma exprim si eu despre barbati si, firesc, despre femei asa cum vad eu lucrurile. Poate altfel. Pentru ca niciun barbat nu poate vorbi despre ce simt si cred femeile fara sa fie naiv, ma rezum sa vorbesc despre sentimentele si gandurile barbatilor…altfel.

Traim intr-o societate atat de tabloidizata, poate si datorita televiziunii si presei scrise, poate si datorita unei culturi a formelor fara fond atat de pronuntata, incat uitam esenta masculina. Ce ne face barbati? Ce ne deosebeste de omul din Neanderthal, de baieti sau de te miri ce alte specii surogat care se bat cu pumnul in piept ca sunt barbati. Repet: nu stiu ce vreau femeile, dar stiu cum pot fi barbatii.

Nu stau sa va descriu multitudinea de cocalari, gigolo, macho si alte sub-specii ale omului din Neanderthal. Nici de copiii teribilisti si fitzosi care cred ca frumusetea fizica e totul sau banii din portofelul de la tata. Inca mai exista barbati. Oameni onesti, cu idei personale, cu un stil aparte de a fi fara a epata, cu sentimente.

Apropo de sentimente: stiti ca si barbatii plang? Poate de prea multe ori isi inghit propriile lacrimi pentru a nu fi catalogati “gay” sau “femini” si pentru a subscrie unui stereotip social ca “barbatul e intotdeauna puternic”. Aiurea!! Barbatii sub masca puterii ascund o tona de probleme emotionale. Atata tot ca nu si le prea exprima. Sau cand le exprima o fac tot prin uzul fortei.

Barbatii declama ca vor sa fie singuri, dar mereu cauta sa fie cu cineva. Indiferent ca sunt cu o partenera pe noapte sau schimba prietenele anual, ori sunt cu pritenii la bere sau la un joc de carti. Barbatii NU suporta sa fie singuri. Majoritatea. Asta pentru ca mereu sunt exceptii care confirma regula si nu putem generaliza… Barbatii depind de anturaj, in orice forma ar fi acesta: personal, profesional etc. Simt nevoia de a fi in preajma cuiva, daca se poate a unei/unor femei. Astfel se valorizeaza multi barbati, altfel ar fi niste bieti baieti. Asa devin cocalari, macho, gigolo etc. Mai sunt si barbatii sociabili, pentru care nevoia de a nu fi singuri se compenseaza in activitatile de grup sau in compania prietenilor si a unor noi cunostiinte.

Oricum ar fi barbatii mai intai actioneaza si apoi gandesc…

PS: Am introdus in meniul din dreapta un sondaj pentru femei. Daca nu va regasiti raspunsul comentati aici, de fapt comentati aici, indiferent de raspuns!