Armata cotropitoare americană

Mi-e atât de greaţă după ce am văzut ultima înregistrare video postată pe siteul de jurnalism de investigaţie WikiLeaks despre un atac american in Irak in 2007 asupra civililor, unde doi copii au fost răniţi şi 12 adulţi omorâţi, printre care doi jurnalişti. De doi ani Reuters se chinuie să afle cine şi cum i-a omorât oamenii în Irak. Acum s-a aflat. Acest video trebuie atent urmărit. Conţine filmarea făcută de unul din cele două elicoptere de luptă americane implicate în omorârea civililor, pe pretextul că au arme la ei. De fapt din înregistrare se VEDE şi se AUDE cum soldaţii americanii erau dornici să TRAGĂ şi să UCIDĂ. Patima după SÂNGE a armatei americane în irak m-a îngrozit. Adevărul, arătat de această înregistrare, alături de multe altele ar trebui să pună pe gânduri pe toţi fanaticii pro-război.

În anii 50 românii aşteptau să vină americanii să îi salveze de armata cotropitoare sovietică. Erau alimentaţi şi de manifestele aruncate periodic din avion că „Vin americanii”. Dar oare ar fi fost mai buni ca ruşii? Ar fi transformat România într-un Irak? Evident că de la al doilea război mondial încoace armata americană a avut nevoie de războaie de durată pentru îmbogăţirea producătorilor de armament şi testare pe viu a noilor tehnologii militare şi arme.
Irak şi Afganistan sunt exemplele curente. Înainte se numeau Corea, Vietnam etc Până când poporul american va mai accepta asta? Îmi amintesc că actualul preşedinte Obama, promitea în campanie retragerea treptată din aceste zone de conflict. Ajuns însă preşedinte, a uitat şi a mărit bugetul militar pentru aceste zone. Interesele militare sunt dincolo de el. Să nu uităm că de pe urma armatei se fac oriunde în lume cei mai mulţi bani.
Revenind la înregistrarea în discuţie vă invit să o priviţi şi ascultaţi şi apoi să meditaţi. Este războiul o soluţie? Niciodată!