alternative

Pe mine ma dispera akismet, primul lucru pe care-l fac cand instalez un blog e sa sterg akismetul. Desi incearca sa fie un plugin excelent, de cele mai multe ori face mai mult rau decat bine si arunca o gramada de comentarii in SPAM. Plus ca tre sa te inregistrezi pe siteu lor, sa ceri un API key … and so on.

Normal ca in ziua de azi fara un plugin antispam ai o gramada de furca cu spammeri si astfel am fost nevoit sa caut alternative.

Pe moment am gasit sistemul Disqus, care ofera un plugin destul de bun in lupta antispam. Ba mai mult sistemul bazat pe ajax selecteaza automat comentariile bune de cele spam, ba mai mult trimite un email cu decizia luata.

Si totusi nu era suficient fiindca Disqus nu protejeaza si impotriva spamului realizat cu programe special concepute in acest sens. Bineinteles ca Disqus nu publica acele comentarii, insa permite punerea lor in lista spre aprobare/stergere.

Timp de vreo 2 luni m-am confruntat cu aceasta problema pana am descoperit Invisible Defender care in combinatie cu Disqus face o treaba excelenta in protejarea blogului de comentarii SPAM. Ba mai mult Invisible Defender ofera o protectie si in ceea ce priveste atacurile bruteforce asupra sistemului de login al blogului.