Alienations

Nu ştiu sincer, ce se alege de blogul ăsta. Zarurile aruncate de Călin Blaga rânjesc stupid de sub pod. Dar să nu uităm că e un blog pentru sibieni sau cel puţin aşa e perceput. Aşa că, atâta timp cât mai aflu una alta despre ce se întâmplă în urbea asta (a se înţelege evenimente culturale nu porcării imobiliare ori alte polemici) am să mai postez. Deşi hotărâsem şi eu, în urma războiului sexelor de pe blog, să nu mai scriu nimic. Oricum, nu ştiu cine se mai intoarce pe blog. La cititori mă refer. Cei răutăcioşi vor veni mereu după reacţii, atâta timp cât vor mai fi unele. Dar cine mai înţelege ce postări vă stârnesc vouă reacţii. Că văd că ultimele comentarii tot înspre Laura Dobrotă – baptistă se îndreaptă.

Nah, să revin la alienaţi, e voba de un film la care vă invit să mergeţi în cadrul cinematecii Astra Film, maine, 24.06.2010 la ora 14:00 la sala de proiecţii din Piaţa Huet.  Comunicatul spune cam aşa:

Alienare/ Alienations

Malek Bensmail

2003

104 min

Subtitrare: engleza

În ultimul secol, societatea algeriană a fost supusă unor răsturnări profunde. Totul a început odata cu colonizarea care a creat conflicte între două culturi diferite. Din 1962 şi, mai ales, în ultimii zece ani, Algeria a fost afectată, în mod constant, de opoziţiile dintre tradiţie şi modernitate, dintre valorile religioase şi valorile democratice. Urmărind ceea ce se întâmplă astăzi, în cadrul unui departament de psihiatrie al unui spital din Algeria, documentarul ia pulsul acestei societăţi, departe de vâltoarea de evenimente şi de modul de prezentare a lor în mass-media. Înfăţişând viaţa unor psihiatri algerieni, nevoiţi să facă faţă dezintegrării lente a societăţii, răniţi şi nedumeriţi de situaţia în care se află, filmul încearcă să descrie starea de anomie ce domină societatea algeriană şi dificultăţile cu care se confruntă ţara în încercarea de a-şi defini identitatea colectivă şi naţională.