Voua va place maimutareala televizata?

Zilele trecute mi-a venit un spam newsletter de la DHGate cu diverse oferte asa ca am purces la ei pe site din curiozitate si din click in click am ajuns la unii care vindeau abonamente de IPTV pentru vreo 1700 de canale din toata lumea. Era vorba de vreo 1200 de canale cu plata si restul FTA.

Prin lista de tari suportate se gasea si Romania cu vreo 27 de canale, asa ca fiind interesat de calitatea oferita si manat de faptul ca televizorul casei s-a defectat si a ramas blocat be BabyTV, le-am cerut un link de demo valabil 24 de ore ca sa-l pun in VLC si sa ma minunez.

Nu a durat foarte mult si mi-au raspuns inapoi cu un link valabil 24 de ore. Calitatea era OKish, in sensul ca vreo 75% din programele pe care le-am probat mergeau, iar pe astfel de streamuri 75% e mult.

Butonand intr-una am ajuns la un momentdat pe ProCinema unde rula in reluare pentru a nu stiu cata oara un episod din La Bloc, unul din nenumaratele seriale ale trustului MediaPro in care umorul veritabil a fost inlocuit de maimutareala unor actori la fel ca si in alte seriale realizate de ei precum State de Romania sau Las Fierbinti.

Evident ca nu doar MediaPro fac astfel de mizerii pentru ca si Trazniti in NATO de la PrimaTV se incadreaza aici si o sumedenie de seriale realizate de televiziuni spaniole fac exact acelasi lucru.

La prima vedere ai spune ca astfel de seriale imita cu o fidelitate de nedescris societatea actuala, numai ca retardatii si prostii societatii nu se maimutaresc in ultimul hal pentru a da senzatia de umor, un umor de-a dreptul grobian.

Judecand putin la rece subiectul asta am inteles de ce petarde televizate precum Friends, Familia Bundy si alte astea ce prezentau maimutareli aveau nevoie de unii care sa rada pe fundal la fiecare gluma. In fond rasetele alea de pe fundal erau incluse in actiune intocmai pentru a-l anunta pe telespectator ca a avut loc o mostra de umor fiindca altfel era imposibil sa-ti dai seama unde incepe maimutareala si se termina umorul mult trambitat.

E drept ca si mari clasici ai umorului precum Charlie Chaplin sau Mr. Bean fortau oarecum limitele cu poznele lor, insa pe niciunul dintre ei nu i-a caracterizat maimutareala ieftina a lui Jim Carey.

Voua va place maimutareala televizata?  P.S. Daca m-ar pune cineva sa rezum parerea mea despre umorul televizat din ziua de azi atunci GIF-ul asta e suficient ca sa descrie sentimentul.