Voi aveti ce sa cititi?

V-as spune o poveste care incepe cu "Stan si Bran scriau pe blog…", insa nu am deloc determinarea pentru a face lucrul asta momentan.

Totusi am sa va spun cateceva pe subiect fiindca am citit azi pe la Bran un articol apocaliptic in care se plange ca se duce de rapa blogosfera si se lauda ca in toata Romania asta mare a mai ramas doar el cu Stan ca sa tina in spinare fortareata, pentru ca doar ei doi scriu zilnic si calitativ la ore fixe si pe subiecte delicate.

Isi motiveaza rationamentul in baza faptului ca el nu mai are ce sa citeasca fiindca nimeni altcineva nu mai scrie zilnic si calitativ.

Parol! Sa-mi fie iertata aroganta, dar dovada de disperare mai mare zau ca n-am vazut.

Stiu, o sa fiti tentati sa spuneti ca e vorba de aroganta, dar n-are nimic de-a face cu aroganta ci cu disperarea fiindca doar unul suficient de avid si disperat poate sa fie atat de egocentric si idiot incat sa incerce sa sugereze faptul ca intreaga lume se invarte in jurul lui (si a celuilalt desigur, ca nu vrea nici in ruptul capului sa-l supere vreodata pe celalalt cand toata reputatia lui e cladita pe spinarea colegului).

De unde vine disperarea? Pai baietii cu prea mult timp liber s-au bagat intens pe categoria 'fake news' ce are in momentul de fata o pondere mult mai mare pe social media fata de blogurile traditionale. Nu trece nici macar o zi fara sa vad ceva share la mizerii de la vreun pseudo-site de stiri care propaga 'fake news' si eu stau foarte putin pe Facebook. In plus am blocat o gramada de chestii asa ca raportat la volumul real de shareuri pot sa-mi dau seama ca fenomenul 'fake news' are o pondere extrem de mare.

Ori lucrul asta pare-se ca-i ciordeste lui Bran din vizitatori pentru ca altfel nu inteleg de ce s-ar trezi sa posteze o chestie in definitiv irelevanta pentru grupul lui de urmaritori din moment ce la fel ca in cazul fiecarui blogger, majoritatea vizitatorilor stiu bine de ce revin acolo pe blog.

E drept c-a incercat si Bran o cascadorie dinasta de genul 'fake news', dar mult mai discreta atunci cand s-a apucat sa inventeze niste 'povesti de viata' pe care sustine ca le-a primit de la diversi cititori spre publicare, asta dupa ce postarile aproape zilnice cu buci n-au mai fost la mare cautare si ma gandesc la faptul ca poate nici povestile astea de viata n-au adus lume noua pe acolo.

In alta ordine de idei, cititorii fideli i-au atras atentia ca exista oameni precum Eftimie care scriu rar si bine fiindca in definitiv frecventa zilnica nu e o regula impusa nicaieri in blogging. Cititorul cauta intotdeauna calitate nu cantitate. 

Spre deoserbire de nobilimea blogosferei, reprezentata conform lui Bran doar de doua persoane, eu unul am mereu ceva de citit si chiar raman in urma cu cititul multora dintre articole fiindca de cele mai multe ori am lucruri mult mai bune de facut.

Nu ma prea intereseaza cine si cu ce frecventa scrie fiindca eu citesc totul folosind un feed reader si astfel citesc articolul, il apreciez si comentez asupra lui doar atunci cand ajung la el in feed.

Si pe Bran il am in feed, dar ii citesc cam 1 din 10 articole deoarece doar 10% din articolele sale sunt pe gustul si interesul meu si lucrul asta se intampla in cazul multora dintre cei care si-au facut blog si scriu cu o oarecare frecventa.

Despre osanalele pe care i le aduc unii in comentarii n-am prea multe de zis fiindca oricare dintre noi poate sa inteleaga cat de usor pot sa faca o gramada de bulangii trenuletul atunci cand si-o trag in fund unii altora.

Asa ca dragilor si dragelor, e musai sa va intreb: voi aveti ce sa cititi sau va plangeti si voi ca blogosfera e de cacat si in afara de prorocul obezitatii si prietenul sau nu mai cititi pe niciun alt blogger?