Unde ati fost in toti acesti ani?

Aseara mi-a venit in cap sa scriu articolul asta si sa folosesc o serie de cuvinte licentioase pentru a-mi exprima opinia pe subiect, dar cum n-am prea facut lucrul asta nici in trecut m-am hotarat sa nu-l scriu totusi aseara si sa revin in dimineata asta pe subiect.

Intrebarea din titlu e cat se poate de valabila si justificata in contextul actual.

Au fost in strada 300 mii si au facut propaganda online alte cateva sute de mii, oameni care pana deunazi au stat pitulati si au privit ca niste spectatori spectacolul grotesc din Romania.

Mi se pare incredibil cum oameni care stiau destul de bine despre abuzurile din tara asta, despre existenta baronilor locali si a trepadusilor care s-au imbogatit pe langa ei, au putut sa mearga blat cel putin 12 ani si sa se trezeasca tocmai acum, in al 12-lea ceas cand cel mai mare rau care i se putea intampla Romaniei tocmai s-a facut.

Nu pot sa nu ma intreb (retoric evident) unde au fost astia 300 de mii (printre ei fiind si cativa cunoscuti de-ai mei) de indignati cand noi scriam despre borfasii astia. Unde erau atunci cand trepadusi simpatizanti ai borfasilor incercau sa ne rastigneasca public, unde erau cand oamenii care au avut vointa si curajul sa vorbeasca aveau cea mai mare nevoie de ei?

Va spun eu unde erau. Sedeau confortabil si priveau de la distanta spectacolul fara sa se murdareasca pe maini, iar acum s-au trezit brusc intr-o tara in care hotia a primit rang de privilegiu protejat de lege.

Cat despre proteste fiti fara griji, n-or sa schimbe mare lucru. In cel mai fericit caz efectul protestelor o sa fie schimbarea unor borfasi cu altii.