Unde ati fost in toti acesti ani?

Aseara mi-a venit in cap sa scriu articolul asta si sa folosesc o serie de cuvinte licentioase pentru a-mi exprima opinia pe subiect, dar cum n-am prea facut lucrul asta nici in trecut m-am hotarat sa nu-l scriu totusi aseara si sa revin in dimineata asta pe subiect.

Intrebarea din titlu e cat se poate de valabila si justificata in contextul actual.

Au fost in strada 300 mii si au facut propaganda online alte cateva sute de mii, oameni care pana deunazi au stat pitulati si au privit ca niste spectatori spectacolul grotesc din Romania.

Mi se pare incredibil cum oameni care stiau destul de bine despre abuzurile din tara asta, despre existenta baronilor locali si a trepadusilor care s-au imbogatit pe langa ei, au putut sa mearga blat cel putin 12 ani si sa se trezeasca tocmai acum, in al 12-lea ceas cand cel mai mare rau care i se putea intampla Romaniei tocmai s-a facut.

Nu pot sa nu ma intreb (retoric evident) unde au fost astia 300 de mii (printre ei fiind si cativa cunoscuti de-ai mei) de indignati cand noi scriam despre borfasii astia. Unde erau atunci cand trepadusi simpatizanti ai borfasilor incercau sa ne rastigneasca public, unde erau cand oamenii care au avut vointa si curajul sa vorbeasca aveau cea mai mare nevoie de ei?

Va spun eu unde erau. Sedeau confortabil si priveau de la distanta spectacolul fara sa se murdareasca pe maini, iar acum s-au trezit brusc intr-o tara in care hotia a primit rang de privilegiu protejat de lege.

Cat despre proteste fiti fara griji, n-or sa schimbe mare lucru. In cel mai fericit caz efectul protestelor o sa fie schimbarea unor borfasi cu altii.

Unde ati fost in toti acesti ani?

6
Lasă un răspuns

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

Named. Asta e. Au reusit sa faca o emotie colectiva. Le-a iesit pasenta.

Hehheeeee … ce mai radeau baietii astia de noi “pe retele” cand noi inghetam pe strazi prin 2009-2012 incercand sa oprim ciuma ce azi le’a batut si lor la usa. Atunci noi eram sclavii/asistatii sociali/nebunii/credulii/comunistii … si toate restul de apelative posibile si imposibile. Eh da, vezi tu, vremea trece, vremea vine … de amu ii randul lor sa “lupte” si noi sa stam in casa.

corect… eu aș mai adăuga un lucru, poate cel mai important dintre toate: în luna decembrie AU FOST ALEGERI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!