Una cu gunoiul digital

Screen Shot 2016-12-26 at 06.55.19

E plin internetul de gunoi digital la fel cum sunt pline oceanele si muntii de PET-uri, doze si conserve de aluminiu si pungi de plastic.

Ma rog, gunoiul digital nu-i daunator mediului, dar uneori poate sa fie daunator intelectului.

Si nu e vorba de spam, Poptamas sau blogurile copy/paste din subsolul Zelistului ci de foarte mult continut aiurea care consuma resurse aiurea.

Sa-l luam exemplu pe baiatul asta care a plagiat un o piesa a celor de la Amaranthe. Nu faptul c-a plagiat e problema pentru ca de plagiat sunt multi care fac lucrul asta, ci modul in care a plagiat:

A ciordit de pe net o poza si intr-un editor video adaugat poza, piesa si un scris aruncat parca in scarba. Pana aici nimic iesit din comun, doar ca poza asta nu e HD si video-ul lui nu e video, dar chitros din fire s-a grabit sa puna un tooltip ca sa stie prostii de unde sa-l faca HD pentru ca si au ce vedea HD.

Si totusi, care-i problema cu individul asta? Pai simplu, a irosit o gramada de timp ca sa produca un gunoi digital cand putea sa faca ceva mai productiv, mult mai productiv.

Si uite cam de asta suntem noi asa de inapoiati ca specie. Pentru ca ne pierdem timpul producand si consumand gunoaie in loc sa ne orientam spre lucrurile care conteaza cu adevarat.

Cam asa e si cu Craciunul asta. Suntem mult prea ocupati sa ne traim viata intr-un mod redundant si rutinar an de an si n-avem timp sa rezolvam nimic din ceea ce primeaza si conteaza cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *