UE a uitat să mai fie uniune

euro-888439_1920

Citeam mai devreme un articol de pe FP pe care l-am văzut pe Facebook și mi-am dat seama că spune un adevăr crunt pe care l-am sesizat și eu zilele astea.

Cu toată povestea asta cu COVID-19 UE dovedește c-a uitat să mai fie uniune.

Aparent nimeni nu întrece UE la organizarea de summit-uri pe diverse teme absurde și irelevante sau implementarea unor politici birocratice absurde, însă când e nevoie de acțiune UE dispare din peisaj.

Când a izbucnit toată epidemia asta în China toate țările s-au uitat în partia opusă și s-au grăbit să-și repatrieze cetățenii din zona afectată fără să se gândească măcar că treaba asta se poate extinde la nivel mondial.

E normal, politicienii sunt mult prea idioți ca să aplice urechea la ceea ce spun experții.

Au ei treburi mai importante de făcut.

Când s-a extins epidemia asta suficient de rapit și nasol pe teritoriu European, UE a avut fix aceiași abordare ca și în cazul Chinei, iar partenerii europeni au așteptat ca Italia să se descurce singură cu măsurile de combatere și contingență.

În mod ironic, pe Italia îi ajută fix ăia pe care nu i-a ajutat nimeni când a început toată țigănia asta.

Comuniștii chinezi au trimis ajutoare în timp ce mai marii UE stau cu mâinile în sân și privesc sfidător.

Mulți dintre ei își fac deja calculele pentru subjugarea partenerilor afectați de criza asta cu măsuri de ajutor economic, măsuri care or să producă probabil și mai mult haos.

UE în momentul actual n-are niciun interes să ajute țările să se recupereze ci să facă din nou speculă cu datoria pe care o acumulează țările respective.

Între ăia care vând spirt pe OLX și cei care au frâiele UE și BCE nu e absolut nicio diferență.