[Tutorial] Cum sa scapi de linkurile din footer

Exista o gramada de teme  disponibile pentru WordPress, una mai misto decat cealalta. Totusi, atat cele gratis cat si cele premium contin in footer linkuri care fac reclama altor siteuri.

De obicei scoaterea sau inlocuirea acestor linkuri este foarte simpla, fiind necesara doar editarea fisierului footer.php. Si totusi, se pare ca, cu cat este mai complexa si mai misto tema cu atat este mai greu inlocuirea linkurilor din footer fiindca de cele mai multe ori acestea sunt encodate.

Desi pare o operatiune destul de complicata, cu uneltele potrivite se poate modifica footerul fara mari cunostinte php sau html. Totusi cunostintele minime sunt binevenite.

Suficient cu vorbaria, sa trecem la treaba.

Primul lucru care trebuie facut e sa instalati tema pe blogul pe care doriti sa o folositi.

Urmatorul pas consta in instalatea pluginului TAC (Theme Authenticity Checker) care e disponibil gratuit in baza de date a WordPress.

Cu ajutorul TAC puteti vedea foarte usor daca tema dumneavoastra contine linkuri statice sau encodate in footer.

In cazul in care acesta contine linkuri statice, modificarea se face foarte usor doar editand fisierul footer.php al temei.

In cazul in care TAC raporteaza cod encodat lucrurile se complica putin.

In primul rand exista 2 tipuri de encodari cunoscute in temele de WordPress. Mai jos am sa le prezint pe ambele precum si metodele prin care poate fi decodat codul:

1. Encodarea prin JavaScript

Codul arata cam asa:

document.write( unescape( ‘%09%09%09%09%09%09%09%09%

iar decodarea se face folosind urmatoarea unelta disponibila online aici: www.tareeinternet.com/scripts/unescape.html

Pentru decodarea codului e suficient sa copiati din footer.php toata portiunea de cod si sa apasati pe Decode. Apoi inlocuiti ce a decodat in fisierul footer.php si pe urma editati codul html dupa bunul plac.

2. Encodarea prin base 64

Codul arata cam asa:

base64_decode($QCEF77F9BC2F0F71784DC31EB422B9

iar decodarea se face printr-o alta unealta disponibila online aici:  www.opinionatedgeek.com/dotnet/tools/base64decode/

Decodarea se face prin aceeasi metoda copy/paste si Decode. De obicei, temele encodate in base 64 au codul pus atat in functions.php cat si in footer.php.

Desi pare mai greu, decodarea se face destul de usor, chiar daca exista teme in care autorul a implementat un sistem avansat de protectie.

Pentru mai multe informatii aveti la dispozitie comentariile.