Siguranta si securitatea datelor

Siteul https://www.podulminciunilor.ro este gazduit si intretinut de catre Palma Solutions LTD pe servere din Uniunea Europeana, garantand astfel toate drepturile vizitatorului in ceea ce priveste siguranta si confidentialitatea datelor transmise si stocate in conformitate cu Politică privind fișierele cookies si Politica de Confidențialitate disponible pe aceasta pagina de internet.

I. Transmiterea datelor

Comunicarea intre browser-ul utilizatorului si serverul pe care este gazduit site-ul https://www.podulminciunilor.ro este securizata cu ajutorul unui certificat SSL al carui scor de siguranta (conform unui test independent realizat de Qualys SSL Labs) este A+ (maxim) atat la nivel IPv4 cat si la nivel IPv6:

Serverul web care serveste paginile de pe acest site si proceseaza datele transmise atat catre utilizator cat si din partea utilizatorului catre server a obtinut un scor de siguranta A (conform unui test independent realizat de Security Headers):

Din motive ce tin exclusiv de continutul afisat de catre terti pe acest site (bannere publicitare), un scor A+ nu este deocamdata posibil pentru acest site.

II. Siguranta sistemului de operare

Palma Solutions LTD realizeaza periodic audituri interne folosind unelte specifice de pentesting pentru a verifica securitatea si integritatea serverelor fizice si virtuale.

Asfel in cazul serverului pe care este gazduit siteul https://www.podulminciunilor.ro, ultimul audit de acest gen a confirmat faptul ca nu exista niciun fel de vulnerabilitate care ar putea sa puna in pericol datele stocate:

Astfel de teste sunt realizate periodic, iar rezultatul acestora urmeaza sa fie publicat pe aceasta pagina de fiecare data cand apar modificari in ceea ce priveste rezultatul lor.

III. Versiuni software utilizate

Serverul virtual pe care este gazduit siteul https://www.podulminciunilor.ro utilizeaza ultimele versiuni disponibile pentru software-ul  instalat.

Se utilizeaza exclusiv software licentiat (OpenSource sau comercial), iar provenienta acestui software cat si a actualizarilor asociate cu acesta este verificata constant.

Atat aplicatia web cat si sistemul de operare au activat sistemul de actualizare automata pentru a se actualiza de indata ce exista o actualizare disponibila si a evita astfel posibile brese de securitate.

IV. Backup si contingenta

Siguranta si integritatea datelor de pe siteul https://www.podulminciunilor.ro e garantata cu ajutorul unui backup zilnic cu perioada de retentie de 10 zile. Backup-ul respectiv se face pe un alt server, printr-un canal de comunicare criptat ce garanteaza astfel integritatea si siguranta datelor transmise.

Copia de siguranta a datelor se face atat offsite cat si onsite pentru a preveni astfel situatii de tipul Single Point of Failure (SPOF) si a asigura redundanta copiei de siguranta in cazuri de forta majora.

Deoarece serverele pe care se stocheaza copia de siguranta nu sunt publice, iar integritatea si siguranta datelor de pe aceste server este foarte importanta, nu se pot divulga detalii tehnice relationate cu acest servere, insa aceste servere sunt la randul lor supuse unor audituri periodice foarte riguroase si sunt intretinute la fel ca si serverele publice gestionate de catre Palma Solutions LTD.

V. Dispozitii finale

In pofida eforturilor realizate de catre Palma Solutions LTD pentru a garanta securitea si integritatea datelor, datorita faptului ca se utilizeaza infrastructura contractata de la terti si software OpenSource si comercial produs de terti, securitatea si integritatea datelor nu poate sa fie garantata in totalitate dat fiind faptul ca expunerea sau coruperea datelor poate sa se produca datorita unor cauze straine de Palma Solutions LTD si datorate unor brese de securitate sau erori cauzate de catre colaboratori.

Intr-o astfel de situatie, responsabilitatea pentru orice corupere a datelor, sau expunerea lor, o poarta furnizorii respectivi.