S-au saturat socialistii de socialism?

Franta si francezii s-au autoproclamat socialisti prin dictonul liberté, égalité, fraternité si cam tot ceea ce au facut de-a lungul timpului i-a confirmat ca fiind niste socialisti convinsi.

Eu mereu i-am detestat pentru mentalitatea lor absurda in ceea ce priveste intretinerea trantorilor si i-am detestat si mai mult atunci cand o verisoara de-a mea stabilita in Franta mi-a povestit cum s-a judecat doi ani de zile ca sa-i evacueze pe niste chiriasi din propriul apartament, timp in care n-a incasat chirie si a fost nevoita sa plateasca datorii foarte mari la utilitati datorita chiriasilor.

Dupa doi ani de zile a fost fericita c-a scapat de ei, pentru ca de despagubiri nici nu se putea pune problema din moment ce legile sunt facute ca sa-i protejeze pe astfel de indivizi.

Probabil ca odata cu criza economica astfel de tepe au proliferat si de indata ce Germania a inchis robinetul de bani pentru ca si-a terminat de platit datoria pe care o avea fata de Franta dupa al doilea razboi mondial, guvernul de la Paris a inceput sa faca concesii si astfel de concesii au reprezentat de fapt constrangerea si discriminarea clasei muncitoare pentru a proteja si pentru a asigura finantarea continua a trantorilor. Tocmai de aceea protestele de strada din ce in ce mai violente nu mai surprind pe nimeni in ziua de azi.

Insa ce-i cu adevarat surprinzator e rezultatul sondajelor de opinie realizate cu ocazia apropierii alegerilor prezidentiale.

Astfel, conform unui raport dat publicitatii privind optiunea de vot a francezilor care au fost pusi sa aleaga intre 8 potentiali candidati la alegerile prezidentiale a reiesit faptul ca niciun candidat din partea unor partide de stanga nu are sanse sa intre macar in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nici macar actualul presedinte Hollande, un individ despre care francezii spun ca-i un betiv sinistru care umbla beat pe la TV unde abereaza mai mereu.

Oare reorientarea asta a francezilor fata de dreapta politica incearca sa sugereze faptul ca s-au saturat socialistii de socialism?

Cows in field