Remy a fost inventat de un roman

Remy a fost inventat de un roman
Remy, alias Rummikub

Aseara jucam remy cu niste prieteni (stiu, IAR jucam remy – ce sa-i faci suntem pasionati 🙂 ) si amicul tavi m-a intrebat cine a inventat jocul de remy. Eu i-am zis ca habar nu am si el a zis sa dam pe Google sau pe Wikipedia. Zis si facut si iata ce am descoperit: jocul de remy asa cum il jucam noi cu piese pe table, etalari si alte cele este inventia unui roman-evreu Ephraim Hertzano dupa ce a imigrat in Israel in anii 40 ai secolului trecut. De fapt Ephraim a patentat jocul acolo si apoi l-a exportat si in Europa de West si America. Jocul ramane celebru pentru romani mai ales, deoarece la aemricani exista deja in voga in anii 30 un joc similar, dar cu carti – Gin Rummy.
Unii spun ca jocul de remy cu toate variatiile lui, fie de carti, fie cu piese are origini asiatice, asemandandu-se cu mahjong sau alte jocuri asemenea. DAR ramane un fapt ca jocul pe care noi il jucam mereu este inventat de un roman. Stiati asta?

Căutări:

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
Fabi

Un roman-evreu-israelian. Fain.

SALUT
STIE CINEVA CUM SE NUMESTE FABRICA CARE PRODUCE JOCU DE REMY DIN MEDIAS UN SITE O ADRESA UN NR DE TEL ORI CE MAR PUTEA AJUTA

kiwishaman

Completari la istoria remy -ului.(rummikub) Dupa cum se stie are originea in jocul de carti,de remmy, devenit popular in Statele Unite si de acolo spre Europa.Deja acolo,în Statele Unite, se intersecteaza cu mahjong.Nu este exclusa ideea, ca deja acolo a aparut prima oară, ideea de joc de carti transpus in pietre.Deja inainte de primul razboi mondial jocul de carti remmy este popular in Ungaria si Romania.Atit in Ungaria cat si Romania, statul are interes sa impoziteze aceste jocuri, deci incearca sa controleze jocul de carti in baruri si cafenele, cu scopul desigur de a le impozita.Amintesc aceste țări, întrucât va… Read more »