Psihologii de pe Facebook

1679014

E plin Facebookul de psihologi care dau share la fel de fel de plictiseli. Ba mai mult pe putinele grupuri pe care stau vor sa intre ca sa dea share la plictiseli si acolo pe grup.

Ma rog, pentru mine sunt plictiseli, pentru ei e de fapt o metoda de a face spam ca sa atraga atentia asupra lor. Oamenii astia sunt fara doar si poate niste attention whores.

Numai ca in acelasi timp pe Facebook sunt foarte multi labili psihic. De fapt cred ca numarul de labili psihic e direct proportional cu cel al psihologilor.

Pe primii am stabilit deja ca-i recunosti usor pentru ca dau share la plictiseli si au „Cabinet Psihologic” trecut la nume, insa si pe ceilalti ii recunosti la fel de usor.

Uite eu de exemplu am o fetiscana in lista de prieteni care-l jeleste pe tacso pe Facebook desi ala a murit de aproape un an. Evident n-am nimic cu ea sau cu faptul ca-si jeleste tatal. E ceva normal sa-i jelesti pe cei plecati dintre noi, insa jelitul asta public si agasant denota faptul ca fata are ceva probleme, probleme reale de altfel. Ori intre depresie si suicid nu-i distanta mare.

Si treaba asta ma face sa ma intreb oare la ce folos sa-i avem pe psihologii astia la prieteni in afara de faptul ca ne spameaza cu plictiselile lor?

Sunt sigur ca fiecare dintre noi are cel putin un psiholog in lista de prieteni si nu pot sa nu ma intreb oare omul ala cum reactioneaza atunci cand vede postarile unui labil psihic in feed? Da share la o plictiseala de-a lui si asteapta sa vada daca musca momeala ca sa faca ceva banuti acolo la „cabinet” sau initiaza o discutie privata asa ca intre prieteni pentru a-si da seama cam cum sta treaba si apoi dupa ce vede cum sta treaba ii recomanda prietenului sa treaca pe la psiholog, sau macar sa vorbeasca cu cineva din familie sau cercul de prieteni despre problemele cu care se confrunta?

Voi ce parere aveti?