Pierdem mult prea mult timp cu chestii irelevante

sheep-1642874

Am observat in ultimii ani un trend – atat in presa, cat si pe bloguri si retele sociale – relationat cu promovarea sau comentarea unor chestii de-a dreptul inutile si irelevante.

Din cate imi dau seama, toate treburile astea irelevante vin ca rezultat al unor promovari pe mass-media mainstream.

Asa s-a ajuns sa discutam si sa comentam mai mult tinutele celor doua prime doamne in detrimentul unor subiecte ce ar tine mai degraba de potentialul economic si diplomatic al vizitei lui Macron la Bucuresti.

La fel am ajuns sa discutam mai mult despre subiectul Simona Halep si sa ne dam cu parerea daca merita sau nu numarul 1 mondial, daca joaca pe bani sau din patriotism sau daca papucii ei cu blana sunt contrafacuti sau nu.

Azi, in acelasi registru a fost plin Facebookul de postari despre ceva bataie intre doi cocalari americani (cred, nu stiu ca nu ma pasioneaza) de la oameni care sunt brusc fani ai boxului, dar nu sunt in stare sa numeasca cel putin un mare boxer roman sau international, in afara de Doroftei si Bute pe care i-au comercializat cateva televiziuni si branduri si de libidinosul ala de Obreja despre care lumea a aflat datorita Elenei Udrea.

Aparent e mult mai importanta lungimea fustei primei doamne a Frantei decat potentialul intaririi relatiilor bilaterale la fel cum pare mult mai important daca un sportiv joaca sau nu pentru bani decat faptul ca nimeni nu mai poate face performanta in Romania daca nu se si vinde unui brand in acelasi timp.

In acelasi registru a devenit mult mai important sa aflam si sa discutam ce eleva a mai supt pula in loc sa ne intereseze ce scoli incep din nou anul scolar fara autorizatii si desigur ce mai spun trantorii in loc sa ne intereseze ce fac politicienii cu impozitele noastre.